Voorbeschouwing Jodan Boys – Achilles Veen

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 13 mei staat voor Achilles Veen de uitwedstrijd naar Jodan Boys uit Gouda op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen in de strijd om degradatie te ontlopen.

Waar Achilles Veen op de tiende plaats in een strijd is verwikkeld om de nacompetitie voor handhaving te ontlopen, zal Jodan Boys vooral blij zijn als de nacompetitie gehaald wordt. De ploeg uit Gouda staat momenteel namelijk op een 15e plaats en die plaats is goed voor directe degradatie naar de eerste klasse. De Gouwenaren zullen dus 1 plaats moeten stijgen om dat noodlot te ontwijken.

Achilles Veen staat op een tiende plaats met een voorsprong van 4 punten op de dertiende plaats, die goed is voor nacompetitievoetbal. De ploeg van Dennis van der Steen zal alles uit de kast halen om de 3 punten mee te nemen naar Veen. Dat zou een enorme stap zijn naar veilige haven en als de resultaten op andere velden meezitten, zou Achilles Veen al veilig kunnen zijn. Dan moet er uiteraard zaterdag wel gewonnen worden van een ongetwijfeld gemotiveerd Jodan Boys.

In het verleden zat het qua resultaten voor Achilles Veen over het algemeen wel goed in wedstrijden tegen Jodan Boys. Jarenlang moesten de Gouwenaren wachten op een eerste competitiezege tegen Achilles Veen, maar vorig jaar april werd het in Gouda dan toch 2-0 voor de thuisploeg. Jodan Boys liet er geen gras over groeien en afgelopen november was het in Veen weer raak: 0-1. Achilles Veen verkeert echter in een goede vorm en heeft in de afgelopen 10 wedstrijden slechts één keer verloren en dat was op bezoek bij koploper Kloetinge. Een prachtige reeks dus die als het even kan uitgebreid mag worden naar 11 wedstrijden.

De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maurick van Dijk. Hij wordt daarbij geassisteerd door Jeffery Adu Boahen en Jeroen Heijboer.

Sportpark Oosterwei
Sportlaan 8
2806 HC  GOUDA