Achilles Veen deelt de punten met Jodan Boys

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 13 mei speelde Achilles Veen 1 de uitwedstrijd bij Jodan Boys. Het was een enerverend potje dat eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Al in de 7e minuut kwam Jodan Boys op een 1-0 voorsprong, nadat Bas van Stokkom struikelt in een poging een diepe pass te onderscheppen. Zo’n 10 minuten later ontsnapt Achilles Veen aan grotere achterstand. Er wordt eerst een inzet van de lijn gekopt en daarna kan Jorn Wagener knap redding brengen.

In de 21e minuut komt Achilles Veen op gelijke hoogte. Mats van Huijgevoort mocht ingooien. Deze bal werd doorgekopt door Jens Verschuren en viel bij Jari Koenraat voor zijn voeten. Hij hoefde niet lang na te denken  en schoot de 1-1 binnen.

Achilles Veen blijft daarna de aanval zoeken in een eerste helft die van beide kanten zeer slordig is. Eerst wordt er nog een schot van Jens Verschuren gepakt door de keeper. Daarna is een kopbal van Bas van Stokkom te zacht om het de keeper echt lastig te maken, maar in de 32e minuut is het toch Justin Beemsterboer die Achilles Veen op voorsprong brengt. Hij wordt diep gestuurd door Jens Verschuren en verschalkt de keeper knap met een lobje.

Direct na de aftrap komt Jodan Boys echter weer op gelijke hoogte. Melle Mandemakers levert ongelukkig de bal in. Jorn Wagener probeert dit slippertje te herstellen, maar dit gaat ten kosten van een overtreding. Zo komt Jodan Boys uit een strafschop dus weer op gelijke hoogte: 2-2.

In de tweede helft was het spel een stuk minder rommelig. Achilles Veen dicteerde het spel, maar kwam niet tot veel doelrijpe kansen. In de 68e minuut een schot van Jari Koenraat dat wordt gekeerd door de doelman. In de 86e minuut een goede actie van Justin Beemsterboer die hard voorgeeft, maar Glenn Kools kwam net een teenlengte tekort om de bal binnen te lopen. De grootste kans wordt in de laatste minuut genoteerd. Jari Koenraat kan afwerken in een 2 tegen 1 situatie, maar wacht te lang met het overhalen van de trekker. Zo blijft de 2-2 op het scorebord staan.

Jorn Wagener, Daan Wensink, Bas van Stokkom, Melle Mandemakers (46’ Ozan Cimen), Mats van Huijgevoort, Niek Wilborts (46’ Jeroen Sterrenburg), Fabian Korporaal, Jens Verschuren, Nikki Baggerman (75’ Glenn Kools), Justin Beemsterboer, Jari Koenraat

Het blijft spannend onderin de vierde divisie. SC Feyenoord boekte een knappe 2-0 overwinning op ODIN 59 en is daarmee naar de twaalfde plaats gestegen. WNC verloor thuis met 0-3 van ARC en Spijkenisse en Zwaluwen deelden de punten: 2-2. Achilles Veen staat hiermee nog steeds op de tiende plaats met een voorsprong van 2 punten op WNC dat op een plaats staat voor nacompetitie.
Bovenaan de ranglijst lijkt de spanning voor de titel er wel af te zijn. Capelle won weliswaar met overtuigende cijfers (6-0) van De Dijk, maar kijk met nog 2 wedstrijden te gaan tegen achterstand aan van 5 punten op koploper Kloetinge. De Zeeuwen wonnen thuis met 1-0 van Poortugaal. Overige uitslagen: Smitshoek – Goes 2-0, FC ’s-Gravenzande – Niewenhoorn 3-1.

Zaterdag 20 mei speelt Achilles Veen de uitwedstrijd tegen WNC in Waardenburg. Een overwinning zou officieel handhaving in de vierde divisie betekenen, dus er staat wat op het spel in deze streekderby! De wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur