Achilles Veen 3 –> negenklapper tegen een stel tamme kanaries

Het is alweer even geleden dat Veen 3 zo’n makkelijke middag had en bijna de dubbele cijfers aantikte. Het had makkelijk gekund maar gemakzucht en slordigheid zorgden dat het ‘maar’ 9 – 0 werd thuis tegen het 3e van Wilhelmina’26.

Het was best prima weer om weer eens een balletje te trappen met elkaar.

Er waren tot ieders plezier veel spelers die mee wilden doen. Helaas ook een aantal die niet konden meedoen: Badr ‘toekomstig vader’ Laatiyaoui, Marco ‘blanke somalier’ Honcoop, Ferdi ‘Alberto Tomba’ Kwetters, Andreas ‘sleutelbeentje’ Vat en Nano ‘bally’ van Ballegooijen konden om uiteenlopende redenen niet meedoen.

Op de bank begonnen Peter ‘Beckenbauer’ van Helden, Johan ‘pussycat’ Vos, Arjan ‘Captain’ Klop en Roy ‘Scootje’ Vos. Onze Gerhard ‘Schoonenberg’ Boogaard hanteerde de eerste helft de vlag.

Dat betekent dat zatlap Michael ‘Mikachu’ van der Velden in de basis mocht beginnen. Hij zat in de kleedkamer voor de wedstrijd nog te gisten van de avond ervoor.

Vanaf meet af aan was duidelijk dat er maar één team zou zijn dat de lakens uit ging delen. Veen 3 speelde nagenoeg constant op de helft van de buurtclub. Toch speelde Veen 3 nog behoorlijk slordig en leed men nog al eens balverlies daar waar dat niet hoefde. Na links en rechts wat mogelijkheden tot kansen viel na een half uurtje spelen dan toch de ban brekende 1 – 0 . Gerwin ‘wandelend inktpatroon’ Sack glipte als een paling in een emmer vol snot gemakkelijk langs zijn directe tegenstander en liet hem zijn hakken zien. Uit de strakke voorzet die volgde kon de naar binnen gekomen Gerrold ‘Mourinho’ Burghout het net laten vibreren.

De zelfde Gerrold dacht de 2 – 0 aan te tekenen, wederom op voorzet van Gerwin ‘Qtje’ Sack. Hij presteerde het echter om, bijna op de doellijn staand, de bal over de lat te tikken. Gelukkig voor hem was het ook buitenspel.

De beer was daarna wel los. Na een mooie aanval kon Nick ‘John Rambo’ Bouman zijn lompe voet tegen de bal zetten en de 2 – 0 op het scorebord zetten.

Tussendoor moest Arno ‘lange sliert’ van Loon nog een keer handelend optreden met zijn nieuwe handschoenen. Een bal die misschien wel, misschien niet binnen zou zijn gevallen werd door hem katachtig uit de korte hoek getikt. De kansen die kwamen voor de kanaries uit Wijk en Aalburg werden door Veen 3 zelf gecreëerd door slordige inspeelballen van achteruit.

Michael van der Velden had toen al lang het veld verlaten. De biertjes van de avond ervoor hakten er toch nog zodanig in dat hij nog maar nauwelijks op zijn benen kon blijven staan. Een wisseling van de wacht met de gretige Roy ‘Surfdude’ Vos was een logisch besluit.

De 3e goal van de middag was er een op in te lijsten. Links back Huibert ‘Shakespeare’ van Helden was mee naar voren geslopen en had de verdedigende stellingen verlaten. Een afgeslagen bal viel pardoes voor zijn voeten. Hij bedacht zich, staand op de hoek van de 16, geen moment en haalde verwoestend uit. Het lederen speelobject viel onhoudbaar boven de grabbelende keeper in de lange hoek van de goal, een beauty.

Keeper Van Loon had de wondergoal gemist omdat hij ondertussen de bal van het andere veld stond terug te schieten, eeuwig jammer.

Nog maar net bekomen van de goal was het Nick ‘granaatscherf’ Bouman die de 4e voor Achilles, en voor hem de 2e liet aantekenen, meteen daarna was het rust.

Na rust een gemuteerd Veen 3. Peter van Helden, Johan Vos, Arjan Vos en Gerhard Boogaard kwam het veld in. Ruben Burghout, Huibert van Helden, Gerben Verheij en Nick Bouman mochten gaan banken.

De tweede helft was goed en wel begonnen en de 5 – 0 lag in de touwen. Een mispeer van Johan ‘poeske’ Vos viel voor de voeten van Klop welke wel raad wist met deze kans.

De 6 – 0 kwam wel op naam van Johan Vos. Een ouderwets lelijke goal vanuit een scrimmage. De keeper grabbelde bij een lange bal en Johan wist de bal met een sliding tussen zijn benen door te tikken… de bal rolde vervolgens tergend traag het doel in.

Daarna was het de zelfbenoemde verdediger/middenvelder/aanvaller alias spielmacher Peter van Helden die het veld over stak. Hij schoot onhoudbaar de 7 – 0 binnen.

De 8 – 0 kwam op naam van Gerrold Burghout, die zo ook zijn 2e van de middag noteerde.

De laatste goal van de middag was die van Gerhard ‘Marv’ Boogaard. Hij mocht een terechte penalty verzilveren en deed dat met verve.

Zaterdag 25 maart mochten de Veen 3 mannen genieten van een vrije middag. Zaterdag 1 april mag men thuis aantreden tegen Kerkwijk 4 om half 3 sharp.

Basisopstelling Veen 3: Arno van Loon, Michael van der Velden, Gerben Verheij, Harm van Ballegooijen en Huibert van Helden; Matthijs Burghout, William Vos, Ruben Burghout; Gerwin Sack, Nick Bouman, Gerrold Burghout.