Achilles Veen boekt knappe overwinning tegen Capelle

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 25 maart stond voor Achilles Veen een lastige thuiswedstrijd op het programma. Nummer 2 Capelle kwam op bezoek op De Hanen Weide. De omstandigheden waren niet ideaal voor een mooi voetbalspektakel, maar spannend werd het zeker! Achilles Veen trok knap aan het langste eind met een 1-0 overwinning.

Coach Dennis van der Steen moest wederom een beetje sleutelen aan zijn basisopstelling. Aanvoerde Nikki Baggerman was namelijk geblesseerd en ook Mark Westerlaken was niet inzetbaar. Dit resulteerde in een verdedigingscentrum met Daan Wensink en Melle Mandemakers. Deze twee waren vandaag allebei een behoorlijke “sta in de weg” voor de voorwaartsen van Capelle.

In de eerste helft worden amper kansen gecreëerd door beide ploegen. De wind raasde hard dwars over het veld heen en dat maakte het voetballen niet makkelijk. Het was wel Capelle dat over het algemeen een overwicht had. In de 4e minuut was er een kansje voor Capelle toen een schot uit een moeilijke hoek net over ging. Het eerstvolgende kansje was voor Achilles Veen, maar toen zaten we al in de 42e minuut. Justin Beemsterboer kwam gevaarlijk voor de vijandelijke goal, maar had iets te veel tijd nodig om uit te halen. De eerste helft eindigde nog in een klein opstootje aan de zijlijn. Dit had waarschijnlijk niet gebeurd als de verder prima leidende scheidsrechter Jobse even daarvoor voor een overtreding op Jeroen Sterrenburg had gefloten. Dit deed hij niet, maar de goed spelende Sterrenburg moest door deze overtreding helaas wel geblesseerd achter blijven in de kleedkamer.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel balbezit voor Capelle, maar door de harde wind en door de uitblinkende Veense achterhoede komen de Capellenaren niet op voorsprong. Jorn Wagener onderscheidt zich een aantal keren knap en wanneer Wagener gepasseerd is kopt Daan Wensink de bal van de doellijn. In de 74e minuut is het aan de andere kant wel meteen raak wanneer Achilles Veen zijn eerste echte kans krijgt. Een hoekschop wordt door Melle Mandemakers met zijn hoofd verlengd en Jari Koenraat schiet daarna knap binnen.

In het resterende kwartier gaat Capelle nog opportunistischer spelen en in de 86e minuut krijgen de bezoekers een flinke kans. Eerst is Jorn Wagener weer een sta in de weg, maar de kans in de rebound was nog veel groter. Dat schot gaat echter ruim over. In de blessuretijd komt Capelle zelfs nog met een man minder te staan na een overtreding van achteren. Daarna komt de Veense overwinning niet meer in gevaar. Zo doet Achilles Veen bijzonder goede zaken en stijgt twee plaatsen op de ranglijst.

Jorn Wagener, Ozan Cimen, Daan Wensink, Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven, Niek Wilborts, Jeroen Sterrenburg (46’ Glenn Kools), Jens Verschuren, Fabian Korporaal, Justin Beemsterboer, Jari Koenraat

Zoals eerder vermeld stijgt Achilles Veen naar de elfde plaats op de ranglijst. Dit kwam onder andere door het verlies van Spijkenisse tegen WNC (0-1) en door het 0-0 gelijkspel tussen Jodan Boys en SC Feyenoord. Koploper Kloetinge liep afgelopen vrijdag op bezoek bij Goes averij op door met 1-1 gelijk te spelen, maar liep door de Veense overwinning op nummer Capelle toch nog een puntje uit.
Overige uitslagen: Nieuwenhoorn – Poortugaal 4-2, Smitshoek – ’s-Gravenzande 5-0, Zwaluwen – ARC 2-1 en ODIN 59 – De Dijk 5-0

Zaterdag 1 april speelt Achilles Veen de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord op sportpark Varkenoord. Let op! De wedstrijd begint al om 13:00 uur!