Zwaar bevochten overwinning voor Achilles Veen in Echt

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 18 november speelde Achilles Veen de uitwedstrijd tegen het Limburgse EVV Echt. Na een helft heer en meester te zijn geweest kreeg de equipe van Dennis van der Steen het toch moeilijk in de tweede helft. Wel werd er een 2-1 overwinning uit het vuur gesleept.

Achilles Veen begon met Melle Mandemakers in de basis. Hij verving in de achterhoede vaste waarde Stephen Warmolts. Ook Jens Verschuren en Ray Versluis mochten weer een keer in de basis beginnen.

De groenwitten, die deze keer in het zwart-roze uittenue speelden, begonnen goed aan de wedstrijd. Achilles Veen had bal en Echt liet zich terugzakken. Dit leverde in de dertiende minuut de eerste goede kans voor Achilles Veen op. Jens Verschuren legt na een goede actie op rechts klaar voor Fabian Korporaal, maar die vond de doelman op zijn weg richting de openingstreffer.

Slechts één minuut later is het wel raak. Echt staat wat te schutteren in de defensie en Ray Versluis profiteert daarvan door de bal te veroveren. Jochem Scheij is er als de kippen bij om de afgemeten voorzet binnen te schieten.

Achilles Veen blijft daarna vooruit voetballen, maar de kopbal van Jens Verschuren een afstandsschot van Jochem Scheij maken het de doelman niet lastig. Ook Echt komt na een half uur spelen twee maal gevaarlijk voor de goal van Jan Schimmel. Een kopkans uit een vrije trap gaat voorlangs en na een doorbraak over de rechter kant komt Jan Schimmel goed zijn doel uit en kan de inzet keren.

In de 41e minuut gaat de bal voor Achilles Veen op de stip na een overtreding binnen de beruchte lijnen op Thomas de Man. Ray Versluis eist de strafschop op en schiet beheerst de 0-2 binnen.

Achilles Veen begint ook nog goed aan de tweede helft, maar een schietkans voor Fabian Korporaal na een voorzet van Thomas de Man mist richting en gaat net naast.

In de 51e minuut doet Echt wat terug door uit een snelle tegenaanval de 1-2 te maken. Daarna krijgt Achilles Veen het steeds moeilijker en gaat steeds meer achteruit lopen. Een behoorlijk aantal wissels binnen de Veense ploeg verandert daar niets aan, maar tot echte grote kansen op de gelijkmaker komt Echt nog niet.

In de 85e minuut moet Achilles Veen met 10 man verder nadat Jens Verschuren zijn tweede gele prent krijgt na het wegschieten van de bal na een fluitsignaal van de overigens prima leidende scheidsrechter.

Één minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd komt EVV Echt nog wel tot een grote kans op de gelijkmaker, maar deze blijft onbenut.

3 minuten in de extra tijd moet Achilles Veen zelfs met 9 man verder nadat Daan Wensink rood krijgt voor een onbesuisde overtreding op zijn directe tegenstander. Het is daarna uiteraard hangen en wurgen, maar de overwinning voor Achilles Veen komt dan niet echt meer in gevaar. Eindstand 1-2!

Een samenvatting van de wedstrijd is terug te zien via deze link.

Jan Schimmel, Daan Wensink, Melle Mandemakers, Ingo van Weert, Ayrton Statie, Fabian Korporaal (64’ Nikki Baggerman), Jens Verschuren, Jeroen Sterrenburg (64’ Stephen Warmolts), Jochem Scheij (87’ Glenn Kools), Ray Versluis (64’ Pim Goossens), Thomas de Man (87’ Tim van Broekhoven)

Koploper Dongen ging wederom niet in de fout en won uit bij Nuenen met 2-3. Nummer 2 Goes liet wel punten liggen en verloor op bezoek bij SV Venray met 4-3. UDI ‘19/CSU wist thuis tegen Juliana ’31 wel te winnen: 3-1.
Overige uitslagen: Wittenhorst – Halsteren 2-3, Kruisland – Orion 1-1, Nemelaer – Best Vooruit 1-2 en Unitas ’30 – HVCH 3-1.

Zaterdag 25 november staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. De reis gaat dan naar Heesch voor een treffen met HVCH. Let op! Aanvangstijd voor deze wedstrijd wordt 15:00 uur!