Voorbeschouwing HVCH – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 25 november speelt Achilles Veen 1 opnieuw een uitwedstrijd. De reis gaat deze keer naar het Brabantse Heesch om het daar op te nemen tegen HVCH. De club uit Heesch speelde in het verleden altijd in de derde of de vierde klasse, maar in 2006 werd er promotie afgedwongen naar de tweede klasse en al snel daarna ook naar de eerste klasse. Daar bleef het lang actief, maar in 2022 werd een kampioenschap binnengehaald wat voor promotie naar de Vierde Divisie zorgde.

Op dit moment staat HVCH op de zevende plaats met 17 punten. Twee puntjes minder dan Achilles Veen dat op de vijfde plaats staat. De groenwitten hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Afgelopen zondag verloor HVCH op bezoek bij Unitas ’30 met 3-1.

Achilles Veen heeft weer een licht stijgende lijn te pakken. In de afgelopen 3 wedstrijden werden 7 punten bij elkaar gespeeld. Op bezoek bij Nemelaer werd het 0-3. Thuis tegen Unitas ’30 werd het publiek getrakteerd op een teleurstellende 0-0, maar afgelopen zaterdag op bezoek bij EVV Echt speelde Achilles Veen een zeer goede eerste helft waardoor de groenwitten met een 0-2 voorsprong de kleedkamer in gingen. Tegen alle verwachting in kreeg Achilles Veen het in de tweede helft toch nog moeilijk, maar met hangen en wurgen en met nog maar 9 spelers op het veld werd toch een 1-2 overwinning uit het vuur gesleept.

Hoofdtrainer Dennis van der Steen zal aanstaande zaterdag weer wat aan zijn opstelling moeten sleutelen. Jens Verschuren heeft door 2 gele kaarten een schorsing te pakken en Daan Wensink moet door zijn direct rode kaart 2 wedstrijden toekijken.

Het aanvangstijdstip voor de wedstrijd is afgelopen week gewijzigd en er wordt dus niet om 18:00 uur afgetrapt, maar om 15:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stan Smit Hij wordt daarbij geassisteerd door Mick Waajen en Alex de Groot.

Sportpark De Braaken
Binnenweg 1
5384 RE  HEESCH