Zwaar bevochten overwinning voor Achilles Veen 1

Zaterdag 24 november mocht Achilles Veen 1 thuis aantreden tegen nummer 2 FC ’s-Gravenzande. De groen-witten kwamen wederom tegen 10 man te staan, maar de drie punten waren uiteindelijk toch zwaar bevochten: 1-0!

Vanwege de afwezigheid van Thijs van den Berg (ziek) moest Giovanni Franken toch weer wat sleutelen aan de achterhoede. Gelukkig voor hem had Freek Langermans zich weer fit gemeld en bleek hij voor de positie centraal achterin een prima stand-in te hebben in Rico Geeroms. De volledige opstelling zag er als volgt uit: Jamil Kools, Freek Langermans, Rico Geeroms, Maarten Boddaert, Jonathan Yuya, Ayden Kuijpers, Theo Martens, Roel de Kruijk, Thomas de Man, Niek Wilborts en Soufiane Allach.

Vanaf het eerste signaal gaan beide ploegen op zoek naar de aanval. Dit resulteert in de zesde minuut tot de eerste doelpoging. Soufiane Allach probeert het van afstand, maar zijn schot gaat net naast. Een paar minuten later zijn het de gasten uit ’s-Gravenzande die gevaarlijk kunnen worden uit een hoekschop. Jamil Kools kan echter redding brengen voor de gastheren.

Op het moment dat de wedstrijd redelijk in balans lijkt te zijn, is het opeens de goed spelende Rico Geeroms die in de 25e minuut mee op komt en met een mooie pass Niek Wilborts vrij speelt. De spits van dienst legt aan en schiet vanaf zo’n 25 meter strak en geplaatst onhoudbaar in de benedenhoek. Achilles Veen op een 1-0 voorsprong!

Tot vlak voor de rust blijft Achilles Veen op zoek gaan naar goals. Na ruim een half uur een prachtige actie over rechts van Thomas de Man die netjes af legt op Niek Wilborts. De leek vrij in te kunnen schieten, maar vanuit het niets lag daar toch nog een FCG-verdediger dwars om de 2-0 te voorkomen.
In de 45e minuut wordt toch FCG nog gevaarlijk met een afstandsschot op de lat. Meteen daarna het fluitsignaal voor de rust.

Ook aan het begin van de tweede helft blijft Achilles Veen zoeken naar meer. In de 54e minuut een grote kans voor Roel de Kruijk na een slippertje achterin bij FCG. Zijn poging gaat echter naast. In dezelfde minuut komt Achilles Veen alweer tegen een man minder te staan. Menno Roodenburg krijgt na een onbesuisde overtreding op Soufiane Allach direct rood. Soufiane Allach kon meteen geblesseerd door naar de kleedkamer en werd vervangen door Flavio Andjole.

Gek genoeg krijgt Achilles Veen het met een man meer op het veld niet makkelijker, zoals al vaker dit seizoen. FCG gaat opportunistisch spelen en Achilles Veen laat zich terugdringen.

Natuurlijk ontstaat er aan de andere kant dan ruimte en lukt het ook Achilles Veen nog om goede kansen te creëren. In de 54e minuut ontvangt Thomas de Man samen met zijn directe tegenstander een gele kaart door een opstootje. Daarna gebeurt er nog veel meer op het veld, maar dit blijft uiteindelijk allemaal onbestraft.

In de 66e minuut breekt Flavio Andjole door en had de vrijstaande ploeggenoten voor het uitkiezen om voor te geven, maar besloot toch zelf te schieten. De bal wordt door de FCG-keeper tot hoekschop verwerkt en ook uit die hoekschop wordt Achilles Veen gevaarlijk. Rico Geeroms krijgt een vrije schietkans, maar zijn poging gaat over.

Na 76 minuten spelen komt Kees Schellekens in de ploeg voor Roel de Kruijk.

Ook in het laatste kwartier nog steeds een aanvallend ’s-Gravenzande en een Achilles Veen dat gevaarlijk kan worden uit de talrijke counters. In de 80e minuut weer een grote kans voor FCG die door Jamil Kools net over de lat wordt getikt.

In de 85e minuut valt Ilias Zaimi in voor Thomas de Man en een minuut later krijgt Kees Schellekens een heel grote kans uit een van de counters, maar hij krijgt hem niet achter de FCG-doelman.

In de laatste minuut slaat de vlam nog een keer in de pan na een overtreding van Rico Geeroms, maar niet veel later besluit scheidsrechter Vink voor het einde te fluiten en kan Achilles Veen de zwaar bevochten 3 punten bijschrijven.

Door deze driepunter stijgt Achilles Veen van de 12e naar de 9e plaats en staat het Volendam en Jodan Boys bovenaan in de tweede periode.

Koploper Volendam maakte alweer geen fout. Uit tegen DFS werd met 3-1 gewonnen. Door de overwinning van Achilles Veen op ’s-Gravenzande hebben de Volendammers inmiddels een voorsprong van 6 punten. Nummer 3 Ter Leede volgt inmiddels op een gepaste 10 punten achterstand door het gelijkspel op bezoek bij SC Feyenoord: 1-1.

Overige uitslagen: Swift – Rijnvogels 2-2, Jodan Boys – Zwaluwen 2-1, Nootdorp – Jong FC Den Bosch 3-2, Spijkenisse – XerxesDZB 4-1 en Capelle – Smitshoek 0-3.

Zaterdag 1 december mag Achilles Veen 1 weer op bezoek bij het Amsterdamse AVV Swift. De wedstrijd aldaar begint om 14:30 uur.