Achilles Veen 3 verslaat de buren van NOAD’32 na heetgebakerd potje

Er werd thuis aangetreden tegen de rood-witte brigade uit Wijk. Nadat de stofwolken na de burenruzie waren opgetrokken stond er een 2 – 1 eindstand in het boekje van de scheids in het voordeel van Achilles.

Belangrijkste gebeurtenis van de dag was de glorieuze entree van Marco ‘Lappie’ Honcoop bij de helden van Veen 3. De man van de vele glorieuze bijnamen welke hij in de loop van de jaren heeft weten te verzamelen. Een kleine greep uit het repetitor: de blanke somalier, the count en klimrek.

Afwezig waren Jan ‘Sticky’ Honcoop, Ad ‘daddy cool’ van Ballegooijen, Matthijs ‘MABU’ Burghout, Roy ‘koning scooter’ Vos en Reinier ‘witte’ Vos.

Nick ‘napalm’ Bouman zou later aansluiten. Op de bank startten Marco ‘Luft appie’ Honcoop a.k.a. Absalon samen met Frank ‘zak met krentenbollen’ van Ballegooijen en Huibert ‘man van glas’ van Helden.

Ondanks dat een groot deel van het team de avond ervoor op stap was geweest in Den Bosch stond met redelijk fris en fruitig aan de aftrap.

De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van de rood-witten. Het witte lederen speelobject ging vlotjes van Achilles voet tot Achilles voet echter dit zonder echt gevaarlijk te worden. Dit was mede te danken aan het te lage tempo dat gehanteerd werd maar ook door de handbal verdediging die de Wijksen hadden opgeworpen om de Veense voetbalmachine een halt toe te roepen. Er werd gegroepeerd en geconcentreerd verdedigd.

Halverwege de eerste helft was de eerste goal te noteren en wel voor de bezoekers. Een lange bal werd rustig onderschept door Peter ‘fear the beard’ van Helden. Hij speelde de bal terug op Nano ‘Johnny Bravo’ van Ballegooijen. Laatst genoemde had dit alleen niet verwacht en dit resulteerde in de tussenkomst van een Noad aanvaller die kon profiteren van deze communicatiefout tussen de ervaren laatste man en talentvolle goalie. Hij tekende 0 – 1 aan. Zo wist Noad te scoren zonder één uitgespeelde aanval op de mat te hebben gelegd.

Nog voor rust wist Veen 3 de 1 – 1 te noteren. Een mooie aanval over links kwam voor de voeten van Gerwin ‘tattoo bob’ Sack, beter bekend als Qtje koen van sacke. Zijn vlammende schot kon worden gekeerd door de Noad goalie. Onze Badr ‘taxi chauf’ Laatiyaoui was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken ware het niet dat hij van achteren onderuit werd geschoffeld zonder dat de bal in de buurt was. De scheids oordeelde volkomen terecht dat het een penalty was. Aanvoerder Arjan ‘kloppemans’ Klop ontfermde zich over de bal en schoot onberispelijk raak: 1 – 1.

Na rust wat wijzigingen bij Achilles. Het spelbeeld wijzigde niet en Veen 3 ging op zoek naar de winnende goal. De Veense defensie moest scherp blijven om de counters van de Wekse mannen in de kiem te smoren. Dit lukte over het algemeen zeer aardig ware het niet dat toch een aantal keer een speler aan de aandacht ontsnapte. Tot tweemaal toe werden de opgelegde kansen, oog in oog met Nano, gemist waardoor de stand 1 – 1 bleef, daar waar dat zomaar anders had kunnen zijn.

Tegen het einde van de tweede helft trok Veen 3 de wedstrijd over de streep en niet geheel onterecht. Een vrije trap werd door Klop voor de goal geslingerd waar William ‘spien’ Vos de bal bij de tweede pal wist binnen te koppen, hij stond hierbij zeker geen buitenspel omdat hij ruim voor de laatste man op de voorzet stond te wachten.

Veen speelde hierna de wedstrijd geroutineerd uit en schreef zodoende wederom drie punten bij op het conto.

Komende zaterdag geniet ut Derde van een welverdiende rustdag. De eerstvolgende competitiewedstrijd zal de week erop zijn thuis tegen Kerkwijk 4 om 14:30.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen; Michael van der Velden, Peter van Helden, Gerben Verheij en Gerrold Burghout; Ruben Burghout, Arjan Klop, William Vos; Gerhard Boogaard, Badr Laatiyaoui, Gerwin Sack.