Voorbeschouwing AVV Swift – Achilles Veen

Zaterdag 1 december staat voor Achilles Veen 1 een uitwedstrijd op het programma tegen AVV Swift uit Amsterdam.

AVV Swift is een in 1910 opgerichte Amsterdamse voetbalclub die speelt op Sportpark Olympiaplein in de Stadionbuurt vlakbij het Olympisch Stadion. Vanaf half jaren ’90 werd door de Amsterdammers gestaag de weg naar boven ingezet vanuit de vierde klasse. In seizoen 2010/2011 resulteerde dit in het debuut in de zaterdag Hoofdklasse. Hetzelfde jaar degradeerde Swift weer naar de eerste klasse om vervolgens in 2015 weer terug te keren. De club beschikt ook nog over een eerste elftal dat op zondag speelt. Dat elftal komt uit in de vierde klasse.

Qua onderlinge resultaten gaan beide ploegen gelijk op. In de afgelopen drie seizoenen wisten beide ploegen twee maal te winnen en werd er twee maal gelijkgespeeld. Vorig seizoen wist Swift met 3-2 de punten in eigen huis te houden. Achilles Veen kwam nog wel op 0-1, maar al voor rust wisten de Amsterdammers het tij te keren.

Op de ranglijst van dit seizoen doen beide ploegen nog weinig voor elkaar onder. Achilles Veen staat door de knappe overwinning op nummer 2 ’s-Gravenzande nu op de 9e plaats is daarmee over Swift heen gegaan dat door het gelijkspel tegen Rijnvogels nu met 15 punten elfde plaats staat.

Voor Achilles Veen is het dus zaak om de goede reeks van 3 overwinningen op een rij (inclusief de bekerwedstrijd tegen Almkerk) voort te zetten en de weg naar boven aan te houden. Swift zal juist de draad weer op willen pakken, want de laatst overwinning dateert alweer van 3 november toen het uit bij Spijkenisse verrassend met 0-2 wist te winnen.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bart van Rijsbergen uit Maasland.

Adres sportpark Olympiaplein:
Olympiaplein 31A
1077 CL  AMSTERDAM

Informatie voor meereizende supporters:
Om het gehele sportpark zijn er ruimschoots parkeerplekken aanwezig. Echter dient u wel rekening te houden met het betaald parkeerregime. Op zaterdagen van 09.00 uur tot 21.00 uur geldt een parkeertarief van € 0,10 per uur met een maximale parkeertijd van vier uur. Het parkeertarief van € 0,10 geldt voor de parkeerplaatsen rondom het Olympiaplein uitsluitend aan de zijde van INGANG van het sportpark. Op straat wordt het gebied waar de ’10-centzone’ geldt aangegeven met borden. U kunt het beste gebruik maken van de parkeerautomaat voor de ingang van het sportpark. Om overlast voor de buurtbewoners te voorkomen willen wij u vragen om niet in de aangrenzende woonstraten te parkeren.