VR1 stijgt als een raket op de ranglijst!

Een wedstrijd na koningsdag staat garant voor een afschuwelijke pot voetbal. Toch was de sfeer om half 11 verbazingwekkend goed. Het enige puntje van kritiek was dat Rosa zonder voetbalspullen in de kantine stond. Vandaag konden we een grote sprong maken op de ranglijst naar de middenmoot. De enige optie vandaag was dus winnen, we waren zelfs zo positief gestemd dat we zelfs een voetbalshow wouden weggeven. Voor zo’n fantastische show heb je natuurlijk wel de juiste locatie nodig. Gelukkig is Hans wel vatbaar voor onze charmes en mochten we vandaag schitteren op het hoofdpodium.

Om te zorgen dat er geen bal doorheen kwam, stond achterin de fundering: Raïsa, Ingrid, Emmie, Romy en Shaniqua. Voor het verdelen van het spel stonden Charlotte, Nena, Linde en Mirte H opgesteld en om er een aantal in te peren stonden voorin Mirte vR en Shanna. Op de bank begonnen Carola, Nicole en Rosa.

Na een nacht en een dag feest moesten beide partijen even op gang komen. De eerste 10 minuten gingen dan ook op en neer met wat speldenprikjes aan beide kanten. Achilles was als eerste wakker en voerde de druk langzaam maar zeker op. Tot echte kansen kwam dit nog niet echt totdat er vanaf de rechter flank ineens hoog naar links geopend werd. Bij Neo hebben ze schijnbaar nooit de kelderklasse kreet “voor de stuit” gehoord, want een verdedigster timede compleet verkeerd waardoor de bal over haar heen stuiterde. Dit gaf Shanna de gelegenheid om met haar chocoladebeen op goed geluk eens op doel te vuren. 70 gram kracht, 80 gram techniek, kneed dit en besprekenkel het geheel met slechts een vleugje geluk en dan vliegt de bal meedogenloos hard in de verre kruising. 1-0!

Op zoek naar de uitbreiding van de voorsprong, kreeg Achilles de deksel op de neus door een klein foutje achterin waarvan de Sprangse spits optimaal van profiteerde. 1-1

In de rust wisten we dat we deze pot moesten binnenhalen en met vernieuwde inzichten en energie gingen we het veld weer op. Wonderen zijn de wereld nog niet uit, want de tweede helft waren de lange ballen op 1 hand te tellen. De opbouw van achteruit werd gehanteerd en warempel tot in de perfectie uitgevoerd. Helaas ging het dan te vaak in de laatste fase mis waardoor er niet echt grote kansen werden gecreëerd.

Gelukkig hebben wij ook nog zeker andere wapens, vrij letterlijk want Nena heeft altijd nog een kanon onder d’r romp bungelen. Een vrije trap op een afstand die zo groot was dat alle telramen tekort schoten en Nena nam plaats achter de bal. Het lontje werd aangestoken en met overweldigende kracht wordt de bal op het doel af geschoten. Hij daalt precies op tijd en de bal vliegt onhoudbaar de haak in. 2-1!

Neo heeft heel de tweede helft niks in de pap te brokkelen gehad, maar daar waar het al 5-1 had moeten staan, was het eindelijk tijd voor de 3-1. Door Neo geen seconde tijd te gunnen en al hoog beginnen met storen was de bal op het middenveld al snel weer veroverd. Vervolgens werd Nena vrijgespeeld die op kon stomen. Vervolgens zorgde ze er met een goede steakbal voor dat Shanna in de 16 één op één kwam met de keepster. Dan moet je je als Neo zijnde wel een beetje zorgen gaan maken. Een bekeken en vooral erg houdbare schuiver, was niet houdbaar genoeg en verdween onder de ter aarde stortende keepster door de goal in. 3-1!

Om het toch nog even spannend te maken, was er een corner van Neo, die gepakt leek te worden door de keepster. Echter doe je dit over het algemeen niet met je strottenhoofd, waardoor de bal in het doel verdween en er wat beademing nodig was. 3-2

De laatste minuten waren nog spannend, maar gevaar voor de gelijkmaker is er nooit echt geweest en dus was de overwinning binnen! 3 punten erbij, zorgen ervoor dat Achilles nu de 8ste plaats bezet in de ranglijst.

Voorlopig moeten jullie het even zonder ons oogstrelende spel doen, want de volgende vier wedstrijden spelen we uit. Te beginnen volgende week in Almkerk.

Houdoe!