VR1: Rentrees staan niet altijd garant voor succes

Het was vandaag zo’n dag dat iedereen liever in de zon lag te bakken dan zich op een kunstgrasveld uit de naad lopen te zweten. Toch waren er vandaag een aantal lichtpuntjes want Esmee en Kiki zaten weer bij de selectie. Esmee mocht eindelijk weer even proeven aan het leven van een voetbalster na een lange knieblessure en Kiki had gepland om op de bank wat bij te bruinen onder het genot van een potje voetbal.

Bij aankomst in Almkerk bleek echter dat er maar 12 speelsters op tijd aanwezig waren en aangezien Esmee nog geen hele wedstrijd kon spelen, was daar dan toch de langverwachte rentree van Kiki in de basisopstelling. Deze luidde als volgt Carola zou de eerste helft keepen, met achterin Raïsa, Ingrid, Emmie en Romy. Op het middenveld van links naar rechts Kiki, Nena, Linde en Charlotte en voorin Mirte en Shanna. Esmee begon op de bank en Nicole en Mirte H zouden later aansluiten.

Met het motto, niet teveel over links totdat we weer gewisseld hebben, begonnen we aan deze wedstrijd. Het eerste kwartier ging het redelijk gelijk op, maar daarna ging het bergafwaarts voor Achilles.

Bij een stand van 3-0 mocht Esmee eindelijk weer de weide in sinds die bewuste avond in Genderen. In de warming-up was het geluk al aan haar zijde toen ze op de bal ging staan er met meer geluk dan wijsheid niks afscheurde. Nu moest het wel goed komen met die achterstand. Dat we na 20 seconde later de 4-0 om de oren kregen vermelden we dan ook maar niet.

Met rust was het 5-0 en de conclusie was dat het veel te heet was om te winnen. Toch zouden we het in de 2de helft iets beter moeten doen om niet in de dubbele cijfers terecht te komen. Dat kon niet anders dan goed komen, want de 2de helft stond Raïsa tussen de palen.

Lang (voor Achilles veen VR1 begrippen) werd er niet gescoord en na 20 minuten in de tweede helft begon Almkerk gefrustreerd te raken, met een doldwaze tackle en een gele kaart als gevolg. Echter lukte het ook die 10 minuten tegen 10 man niet om tot scoren te komen. Een kwartier voor tijd was de pijp wel weer leeg en liep Almkerk uit naar 8-0.

Na de wedstrijd werd het perfecte strijdplan voor volgende week bedacht. Om de buitenstaanders niet te veel informatie geven, zijn dit een aantal steekwoorden. Charlie Chaplin, punani en snor. Als je nu denkt, wat heeft dat met voetbal te maken? Niks, want het rouwproces duurt over het algemeen niet veel langer dan de tocht van het veld naar de kleedkamer.

Houdoe!