Voorbeschouwing AFC – Achilles Veen

Na twee zaterdagen rust wordt het voor Achilles Veen 1 weer eens tijd om de competitie te gaan hervatten. Dit mag zaterdag 12 mei gebeuren op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam tegen het zaterdag-elftal van het roemruchte AFC.

AFC is opgericht in 1895 en is de oudste voetbalvereniging van Amsterdam. De club maakt vooral furore met de zondag-afdeling en komt daarmee steevast uit op het hoogste amateurniveau van ons land. Maar ondanks dat de meeste aandacht dus uitgaat naar de zondag-afdeling, timmert ook de zaterdag-afdeling aan de weg en komt dus nu ook uit op Hoofdklasse-niveau.

Achilles Veen trof AFC één keer eerder en dat was op 25 november van vorig jaar. Na een matige wedstrijd van Veense kant wist Sem van der Pijl in de slotfase toch nog de winnende 2-1 voor de groen-witten te maken.

Zaterdag zullen de Amsterdammers alles in de strijd gooien om een goed resultaat te halen. De thuisploeg moet namelijk nog 1 plaatsje stijgen op de ranglijst om zich veilig te spelen. Voor Achilles Veen lijkt het uitzicht op een prijs wel verwaterd, maar de bal is rond, dus wie weet wat er nog kan gebeuren in de laatste 3 wedstrijden.

Het zal voor Clemens Bastiaansen niet meevallen om een opstelling te maken. Jamil Kools, Thijs van den Berg en Freek Langermans zijn geschorst. Daarnaast zit ook de ziekenboeg nog behoorlijk vol. Wel zijn de eerder afgehaakte spelers Rowin van Zaanen en Jorn Wagener, al dan niet tijdelijk, teruggekeerd bij de selectie en aanstaande zaterdag dus beschikbaar.

De wedstrijd in Amsterdam begint om 14:45 uur en staat onder leiding van de heer Jeen Boringa uit Leeuwarden.

Adres Sportpark Goed Genoeg
De Boelelaan 50
1082 LR  AMSTERDAM