VR1 nog altijd ongeslagen in 2020!

Waar we voor de winterstop maar 6 punten hebben binnen kunnen harken, hadden we die na de winterstop al na 2 wedstrijden verzameld. Deze zaterdag was er zelfs een goeie mogelijkheid om die punten nog verder uit te breiden. De vorige wedstrijd tegen NEO werd namelijk maar nipt met 3-2 verloren. Hoe dat gebeurde moet je maar aan Raïsa vragen..

Gelukkig weet iedereen, vooral Mirte H, een gestage drup holt de steen uit. Iedereen was er dus op gebrand om nu aan de goede kant van de score te staan. De opstelling was als volgt:

Op goal, Ingrid. Achterin Raïsa, Mirte H, Emmie en Romy. Op het middenveld Esmee, Linde, Tabitha en Charlotte. Voorin Sanne en Shanna. Op de bank begonnen Nicole, Mandy en Iris.

We begonnen goed, 0-2 achter. Dat lag puur aan de tegenwind en niet aan het ongecoördineerde, paniekerige rotzooitje dat zich VR1 durft te noemen. Toch wisten we in de eerste helft 1 goede aanval neer te zetten. Tabitha werd vrijgespeeld op het middenveld en wist met een splijtende pass Shanna weg te steken. Die wist deze aanval op waarde te schatten en schoot de aansluitingstreffer int kruis. 1-2

Na rust hadden we niet alleen de wind, maar ook NEO mee. NEO was zo aardig om voor ons uit een corner de gelijkmaker te produceren. De bal viel uit een corner ongeveer een meter van de doellijn tussen een stuk of 5 speelster van NEO incl. keepster, geen enkele speelster van Achilles in de buurt om herres te schoppen. Toch was er zodanig veel paniek, dat zij op een of andere manier zelf de bal het doel inwerkte. 2-2

5 minuten later kreeg Achilles weer een corner. Shanna dacht laten we dat nog eens proberen en legde de bal op hetzelfde plekje neer. Blijkbaar stoten ze zich bij NEO wel vaker aan dezelfde steen, want ook deze wisten ze keurig over hun eigen doellijn te werken.. tja, dat wat Sanne zei.. 3-2!

Daarna was NEO wel een beetje klaar met de vrijgevigheid en door een makkelijk verkregen vrije trap (waarvan ze er het liefst 387 van hadden gehad) in de kruising te schieten kwamen ze op gelijke hoogte. 3-3

De laatste 20 min kwamen we erachter dat we nu niks meer cadeau zouden krijgen en begonnen zelf ineens te voetballen. NEO kwam er niet meer aan te pas, maar echt grote kansen leverde het Achilles ook niet op. Totdat Achilles een vrije trap verdiende op een paar meter buiten de 16. Shanna voelde zich door die eerdere corners wel één met de verdediging van NEO en ging achter de bal staan. Deze keer had ze echter geen hulp nodig en de bevrijdende 4-3 plofte in het doel!

De laatste 5 minuten nog even dus bus parkeren, wat verre van soepel ging en de 3de overwinning van 2020 was een feit!