VR1 kroont zich tot winterkampioen !

Deze woensdagavond stond een inhaalwedstrijd tegen Almkerk VR2 op de planning. Omdat er een aantal mensen problemen hadden met werk, verzamelden we met 8 speelsters bij Achilles. De overige basisspeelsters zouden we ‘hopelijk’ vanzelf een keer treffen in de omgeving van Almkerk. Deze 11 konden wij vormen doordat Emma ons te hulp kwam schieten en ook Sanne was aanwezig. Om meteen maar met het heugelijke nieuws naar buiten te treden dat Sanne vanaf de winterstop vast bij onze selectie zit!

Tijdens het omkleden en de warming up was de focus ver te zoeken. Charlotte stond ineens op dr hoofd in de kleedkamer, of in ieder geval een poging tot, maar daar had ze een hele goede vrouwelijke reden voor. Door naar het veld voor de warming up. Aangekomen bij de dugout was het eerste wat we hoorden “hee dit is die houten bank met splinters”. Ja mensen het is al zover dat Kiki voetbalvelden herkent aan hun reservebanken. Bijna was de focus gevonden toen er weer een wit gevaarte overvloog. “meiden houd je benen dicht!”, “dat is een zwaan.” Die wil je ook niet tussen je benen hebben hoor..

Door de vele afwezigen was het schuiven met speelsters en stonden een aantal op een voor hun onbekende plek. De opstelling was als volgt Emma op goal. Linksback Raïsa, centraal Ingrid en Nicole en rechtsback Mandy. Op het middenveld links Kiki, verdedigend Tabitha, aanvallend Charlotte en rechts Mirte vR. Voorin stonden Sanne en Shanna. De bank was goed gevuld, maar niet met speelsters helaas. Mirte H, Nena en Romy zouden later aansluiten.

Plan de campagne was de bus parkeren en wachten tot iedereen weer richting z’n eigen positie kon. Echter bleek dit helemaal niet nodig en werd dit plan overboord gegooid om met de wind in de zeilen ten aanval te gaan. Ontzettend rommelige momenten werden afgewisseld met geniaal positiespel. Dit natuurlijk om de tegenstander in verwarring te brengen, kunnen ze nou voetballen of niet? Eén op één met de keeper kunnen ze in ieder geval niet, want er werden een aantal 100% kansen om zeep geholpen.

Zelfs na een geniale steekbal van Kiki kregen we de bal er niet in.

Na een halfuur was het dan eindelijk raak. Na goed storend werk van Charlotte kon ze Shanna bedienen op de rand van de 16. Die speelde haar directe tegenstander uit, maar bij de 2de tegenstander leek ze de bal iets te ver voor dr uit te spelen. Niks bleek minder waar want vlak voor de uitkomende keepster kon ze de bal nog in het doel punteren. 0-1!

Vlak voor rust werd de score nog verder uitgebreid. Shanna speelde haar ‘harentrekkende tegenstander’ uit en kon vanaf het achterlijntje voorgeven. De bal kwam bij Sanne en de verdediging kon haar eerste schot nog blokken waardoor de bal recht de lucht in vloog. Sanne reageerde hier het meest attent op en kopte de bal alsnog achter de keepster. 0-2!

Na rust konden we met een meer vertrouwde opstelling werken en werden er nog meer kansen gecreëerd. Het duurde dan ook niet heel lang voor de eerste goal viel. Tabitha legde de bal tussen de linies op Shanna, al snel stonden er 2 vrouw voor haar neus. Maar wat blijkt je hoeft er niet altijd perse langs, je kan er ook doorheen. De bal dan. En zo geschiede het. De bal kwam in de verre hoek via de binnenkant van de paal in het doel terecht. 0-3!

Bij goal nummer 4 ging een goed positiespel vooraf, waardoor Nena vrij kon worden gespeeld op het middenveld. Vaak moeten teams dan nog een paar combinaties maken om dichterbij de goal te komen. Echter weten we ondertussen wel dat Nena zonder moeite een aantal poppetjes kan overslaan. Zo werd ook deze avond de trekker overgehaald en nietsontzienend vloog de bal tegen de touwen. 0-4!

Almkerk liet zich deze helft ook een keer zien op onze helft en na een kettingreactie van hopeloze wegwerkpogingen en foutieve balbehandelingen stond er ineens een speelster vrij voor de keepster en werd de 1-4 binnengeschoten.

Achilles liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en na een geweldige steekbal van Tabitha kon Nicole op de keepster afstormen. Ijzig kalm overbrugde ze de vijandelijke helft en oog in oog met de keepster schoot ze de bal buiten bereik van voorgenoemde persoon binnen. 1-5!

Hoewel Almkerk VR2 steeds meer transformeerder naar Almkerk VR1,5 ging Achilles ongestoord door met goals maken. Tabitha speelde op het middenveld haar “blijf van me af” tegenstander uit en gaf een strakke bal op Shanna, die door de snelheid in de bal in haar aanname tussen 2 tegenstanders door kon glippen en in de bal in de lange hoek deponeren. 1-6!

Ook bij de laatste goal had Tabitha een groot aandeel door Nena weg te sturen, die bleef met haar lange stappen haar tegenstanders voor en legde daarna vlak voor de keepster de bal breed waardoor Shanna de bal bijna het doel in kon blazen. Toch gaf ze de bal maar een trapje en het was 1-7!

Met deze 3 punten zijn de tot de winterstop ongeslagen en met evenveel punten als Sparta en GRC maar een wedstrijd minder, mogen wij ons winterkampioen noemen!

Houdoe!