Achilles Veen 3 ‘speelt’ met Kozakken Boys 4 in bekerwedstrijd

De laatste wedstrijd voor de welverdiende winterstop voor Achilles Veen 3 was die voor de beker tegen Kozakken Boys 4.Na een gala voorstelling in de eerste helft, en een slap aftreksel daarvan in de tweede helft stond uiteindelijk een 0 – 2 einstand op het scorebord in het voordeel van ut Derde.

De ploeg was redelijk compleet. De enkele afwezigen waren Jan ‘mooiboy’ Honcoop, Michael ‘mikachu’ van der Velden die last had van zijn rug, Reinier ‘man van glas’ Vos die last had van zijn rug, Gerben ‘Quasimodo’ Verheij die last had van zijn rug, ‘Ad ‘daddy cool’ van Ballegooijen die op de weg terug is van zijn knieblessure en Matthijs ‘mabu’ Burghout had deze dag de zorg voor zijn zoontje.

Op de bank startten Gerwin ‘plakplaatje’ Sack, Frank ‘sweetgoodbye’ van Ballegooijen, Nano ‘Johnny Bravo’ van Ballegooijen en Marco ‘Chapsalon a.k.a. 50 euro’ Honcoop.

Op doel begon Niels ‘sprietje’ Duister, dit waren zijn eerste speelminuten na zeer lang en vervelend blessureleed. Fijn dat hij weer op het veld kon staan en (naar wat achteraf bleek) de nul weer kon houden.

Deze wedstrijd werd gekenmerkt door een aantal bijzonderheden. Zo was dit, gelukkig voorlopig en niet voor altijd, de laatste wedstrijd van onze Frank ‘krentje’ van Ballegooijen die in het nieuwe jaar zichzelf wil gaan ontdekken tijdens een wereldreis naar Azië. Daarnaast had Veen 3 de eer om de wedstrijd te mogen spelen op het ‘heilige’ hoofdveld van de Boys. Dit wel onder erbarmelijke omstandigheden, lees: een gevoelstemperatuur van -20 graden en een werkelijke temperatuur van ongeveer 1 graad boven het vriespunt.

Dan nu de wedstrijd. Vooraf hadden we al wat informatie ingewonnen via via over de komende tegenstander. Naar wat bleek hanteerden ze zeer graag het concept ‘alle ballen op Kees’. Dit bleek in de praktijk ook zo te zijn. Door onze Nick ‘boumstam’ Bouman in de mandekking op deze bonkige spits te zetten werd dit gevaar vakkundig door onze soldier geëlimineerd.

Veen 3 speelde, zo vlak voor de winterstop, haar beste eerste helft in 1,5 jaar tijd. Op het kunstgras ging de bal zeer vlotjes van voet tot voet, werd veel doorbewogen en diepgang gezocht. Met de sterkte Badr ‘the Rock’ Laatiyaoui in de punt als kapstok konden we prima gebruik maken van zijn sterke lichaam. Daar kort om heen als een zwerm met bijen speelden de andere spitsen en middenvelders. Dit concept werkte prima resulterend in ongeveer 70% balbezit en een aantal oogstrelende aanvallen. De tegenstanders zeiden tegen elkaarin het veld ‘we worden hier gewoon weggespeeld’. En daar was geen woord aan gelogen.

Een van die mooie aanvallen resulteerde in de dik verdiende 0 – 1 voorsprong voor de groen-witte equipe. Een mooie aanval over veel schijven via de linkerkant kwam bij linksback Gerrold ‘Roberto Carlos’ Burghout uit die een haarfijne voorzet gaf op onze Badr. Deze wist in twee instanties de bal achter de iet wat corpulente keeper te krijgen.

Nog voor rust werd ook de 0 – 2 in het mandje gelegd. Wederom Barcelonees veldspel van Veen 3 bezorgde de bal bij Ruben ‘Pablito’ Burghout. Die had een mooi verjaardagscadeautje voor zichzelf in petto door de bal als een volleerd goochelaar over de verdediging heen te lepelen richting William ‘Spien’ Vos die met een bekeken kopbal de keeper op magistrale wijze verschalkte.

In de rust werd het strijdplan nog een keer doorgesproken en geüpdatet.

Na rust verlieten Huibert ‘Shakespeare’ van Helden het veld alsmede Roy ‘Koning Scooter’ Vos. Laatstgenoemde speelde wederom erg goed. Hun plaatsen werden ingenomen door Gerwin ‘Qtje koen van sacke’ Sack en Marco ‘sparerib’ Honcoop. Later betrad ook nog Frank ‘the Tank’ van Ballegooijen het rubberen speelveld, hij verving Gerhard ‘Stofkapke’ Boogaard.

Helaas hadden er een aantal in de rust niet opgelet want de tweede helft was geen schim meer van de eerste helft. De meesten zaten in gedachten waarschijnlijk al Kerstfeest te vieren met een pepke in de hand. Ballen werden simpel ingeleverd en verkeerde keuzes waren aan de orde van de dag.

Kozakken Boys 4 ging wat optimistischer spelen hetgeen resulteerde in een paar aardige kansen. Gelukkig stond onze Niels ‘Neliske’ Duister steeds weer op de juiste plaats. Veel positiefs kan er verder niet gezegd worden over de 2e helft. Einduitslag 0 – 2.

Woord van dank aan de scheidsrechter die perfect floot.

Na de wedstrijd werd unaniem en onder groot gejuich tot MOTM gekozen onze Frank die al boerend en gistend een fles bier mocht atten.

Conclusie: door in de beker, tegen wie we de volgende ronde spelen is nog onbekend.