Voorbeschouwing Achilles Veen – Smitshoek

Zaterdag 15 december staat voor Achilles Veen 1 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Het betreft weer een thuiswedstrijd met deze keer als tegenstander Smitshoek uit Barendrecht.

De club Smitshoek is inmiddels een vertrouwde tegenstander geworden en is nu voor het zesde seizoen in de clubgeschiedenis actief in de Hoofdklasse. Qua onderlinge resultaten doen Achilles Veen en Smitshoek niet veel voor elkaar onder. Van de afgelopen 8 ontmoetingen wist Achilles Veen twee maal te winnen en Smitshoek 3 keer. Die winstpartijen voor de Barendrechters waren overigens wel allemaal thuiswedstrijden. Afgelopen seizoen werd het in Barendrecht 3-1 voor de gastheren en de wedstrijd in Veen (toen ook al in december) eindigde in 0-0. Achilles Veen was toen duidelijk de bovenliggende partij, maar net als afgelopen zaterdag, stokte het bij de afronding. Er werd zelfs een strafschop de parkeerplaats op geschoten.

Dit seizoen heeft Smitshoek de wind in de zeilen. De afgelopen twee seizoen wist de club zich net te handhaven, maar nu staat de ploeg van trainer Richard Middelkoop knap op de zesde plaats en heeft 5 punten meer dan Achilles Veen dat op de elfde plaats staat. Veel van de punten haalde Smitshoek in de afgelopen weken. Van de laatste 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. De laatste verliespartij dateert alweer van 27 oktober toen thuis met 2-3 werd verloren van koploper RKAV Volendam.

Achilles Veen wist afgelopen zaterdag tegen Zwaluwen weliswaar niet te winnen, maar het vertoonde spel moet haast wel vertrouwen geven voor aanstaande zaterdag tegen Smitshoek. Als het dan wederom lukt om zoveel kansen te creëren, kan het haast niet anders dan dat de drie punten deze keer wel in Veen blijven.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bart Pleiter uit Groningen.

Uiteraard is er zaterdag weer een Pupil van de Week. Deze keer is de 7-jarige Tijs Vos uit de JO9-1 de gelukkige.

Als laatste willen we u graag nog attenderen op onze jaarlijkse ‘boutdraai-middag’. Meteen na de wedstrijd gaan we van start met de lotenverkoop en er zijn weer heerlijke prijzen te winnen!