VR1 krijgt hulp uit Nieuwendijk en Waalwijk!

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Woudrichem VR1 op het programma. De eerste onderlinge confrontatie was een verhitte strijd, waar Achilles in de slotminuten met een nipte overwinning van het veld stapte. Ook blijkt uit de uitslagen dat Woerkum ijzersterk is in thuiswedstrijden dus we konden onze borst natmaken.

Doordat we op zaterdagochtend nog een afmelding kregen en een ‘ziek maar ik kom toch-melding’ gingen we met 11 ‘fitte’ speelsters, een zieke, een net terug van een blessure en Kiki op pad. Een aantal speelsters was dan ook zenuwachtig voor deze wedstrijd, niet heel gek natuurlijk als je zo’n belangrijke wedstrijd op zo’n hoog niveau speelt. Dit uit zich bij iedereen anders, bij sommige loopt de stoelgang helemaal vast, terwijl een ander niet eens druk hoeft te zetten om alles te laten lopen. Zo rook het in onze kleurrijke kleedkamer die ook wel wat weg had van een kindercrèche niet altijd even fris.

Goed gemutst liepen we de kleedkamer uit en er was zelfs enige positiviteit te bespeuren. “wat fijn dat het niet waait he”,“ja eindelijk lekker voetbalweer”. Maar voordat we in de warmloop zandbak met grassprietjes waren vielen de eerste druppels regen ter aarde. Je kan niet altijd ‘zas’ gooien.

Tegen de tijd dat de wedstrijd begon was het gelukkig al weer droog. Veel keuze in speelsters was er niet en dus stonden alle fitte speelsters in het veld. Nicole op doel met voor haar de welbekende verdediging Raïsa, Nena, Ingrid en Romy. Op het middenveld links Charlotte, verdedigend Tabitha, aanvallend Shanna en rechts Mirte H. Voorin stonden Mirte vR en Sanne. Op de bank begonnen Mandy, Esmee en Kiki.

Het wedstrijdbeeld was exact hetzelfde als de voorgaande ontmoeting, Achilles viel aan en Woudrichem verdedigde en probeerde er op de counter wat van te maken. Het resulteerde in een paar kleine kansjes voor Achilles.

Na een halfuur spelen een opmerkelijk moment. Mirte vR is in duel met een verdedigster van Woerkum, ze vallen beide op de grond en de bal komt vrij. Shanna kan oppikken, haar tegenstander paneren en richting de goal lopen. De keepster komt uit en op het moment dat ze de stift inzet klinkt er een fluitsignaal (voor de duidelijkheid, we zijn minstens 10 sec verder). De bal ligt in de goal, maar wordt afgekeurd wegens een blessuregeval. Een frappante beslissing en als kers op de taart mocht Shanna “even over haar woorden gaan nadenken” en kreeg de gele kaart getoond.

Gelukkig kon Woerkum in de ruim 13 minuten met een 10 tegen 12 uhm.. 11 situatie niet veel uitrichten en gingen we met een brilstand de kleedkamer opzoeken.

De 2de helft bracht gelukkig heel wat meer spektakel. De score werd in de 60ste minuut geopend. Achilles had een vrije trap verdient en Nena nam plaats achter de bal. Ze slingerde de bal de 16 in op het hoofd van Shanna die recht omhoog kopte. Deze kwam dan ook niet veel later weer recht naar beneden en tussen de mensenmassa kon ze nog een kniertje tegen de bal krijgen waardoor deze over de uitkomende keepster in het doel viel. 0-1!

Na deze bevrijdende treffer drukte Achilles door en in de 75ste minuut viel ook de 0-2. Daar vooraf ging weer een vrij opmerkelijke situatie. Er zijn menig discussies geweest of en wanneer de bal klemmen tussen je benen een overtreding is. Toch ben ik er vrij zeker van dat klemmen tussen je armen niet is toegestaan. Afijn uit de kluts kwam de bal bij Mirte vR terecht. Zij sneed naar binnen en probeerde de bal in de verre hoek te schieten. De keepster kon de bal keren, maar niet voldoende wegwerken. Een buitenkansje die Shanna over het algemeen niet onbenut laat. 0-2!

Hierna ging Woerkum aanvallender voetballen en kreeg 1 minuut later al de deksel op de neus. Door achterin 1 op 1 te gaan spelen kon niemand de bal die net over de verdediging viel opvangen. Toch leek de keepster het te kunnen repareren, ware het niet dat Shanna een fractie eerder bij de bal was en de keepster kon omspelen. Uitgekomen op de achterlijn was het een moeilijke hoek geworden. Gelukkig kwam Sanne aansprinten met een tegenstandster in haar kielzog, deze kon echter niet meer voorkomen dat Sanne de bal met een uiterst subtiel tikje het doel inwerkte. 0-3!

Totaal onnodig werd het nog even spannend, want door een frommelgoal en een communicatiefoutje stond het 10 minuten later weer 2-3. Hierna herpakte de verdediging zich echter weer en kon Woerkum geen vuist meer maken tegen onze verdedigende troepen.

Met zelf 3 punten in de tas vernamen wij dat zowel Sparta’30 als GRC’14 hun wedstrijden hebben verloren. Door deze uitslagen staat Achilles Veen VR1 nu aan kop met een gat van 4 punten!

Volgende week zijn we vrij en 6 april wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Almkerk VR2.

Houdoe!