MO19 doet haar stinkende best maar verliest thuis van Dubbeldam

Eerst even een kijkje terug want het is immers alweer een tijdje geleden dat er een verslag verscheen. De voorgaande wedstrijden waren helaas bijna een kopie van de voorliggende periode waardoor een verslag niet echt een bijdrage leverde.

Sinds vorige week kwam daar verandering in. De meiden van de MO19 speelde 20 minuten leuk voetbal. Helaas was er ondanks de goede inzet ook een verlies van 3 punten, te betreuren.

Vandaag, 23 maart staat de wedstrijd tegen Dubbeldam op het programma. We verzamelen op ons eigen sportpark waar de kunstmat al prachtig lag te blinken in de mooie voorjaarszon. We zijn op dat tijdstip het enige spelend team dan ga je er automatisch van uit dat we die prachtig mat ook mogen betreden. Helaas dachten ze daar anders over om dat het eerste elftal wilde trainen, dus moesten wij op veld B spelen. Bij mooi licht, en nog onbetreden lag er dit als vanouds ook mooi bij natuurlijk.

Aangekomen in de kleedkamer werd het tijd om het strijdplan voor vandaag uit de hoge hoed te toveren en na de voorbespreking is het tijd om ons in het mooie groen met wit te hijsen. Bij het betreden van de grasmat kwam er een wervelwind van lucht voorbij die niet te harden was.

Na onderzoek bleek dat er vorige week iets was misgegaan met de was, wat natuurlijk een keer kan gebeuren, maar hierdoor roken onze meiden helaas niet naar fris gewassen “deernen” die klaar waren voor de strijd maar meer naar hard werkende bouwvakkers aan het eind van de werkdag.

Vandaag beschikken we over 10 eigen speelsters. Gelukkig konden Renske en Anna van de MO15 bij ons aansluiten en we begonnen met de volgende 12 speelsters;

Emma mocht haar vaste positie in de goal weer in nemen

De verdediging bestond uit Anouk, Ayse, Silke, Shayra

Op het middenveld starten Charlotte, Indy, Wendy, Anna 

Maxime en Ezra mochten hun talenten voorin laten zien.

Renske begon vandaag als enig wissel.

Om half 12 klonk het wel bekende signaal over het veld en Achilles had vanaf het begin meteen het betere voetbal. Het spel schoof steeds meer op richting het doel van Dubbeldam al moesten we wel alert blijven op de gevaarlijke counters. Achilles zat in deze periode kort op de tegenstander waardoor in veel aanvallen de bal weg gekaapt werd met als vervolg dat we van uit het middenveld al meerdere keren Ezra en Maxime wisten te bedienen. Helaas konden deze dan net niet tot een schot komen. Met andere woorden, we vergaten ons zelf te belonen.

Zo blijft het spelbeeld de eerste 35 minuten hetzelfde.

Ondanks de juiste inzet en het harde werken wist Dubbeldam toch 4 keer toch het netje te vinden allemaal ingeleid door een paar persoonlijke foutjes. Met nog een goede kans van de opkomende Silke kwamen we aan bij laatste mogelijkheid in de eerste helft voor de dames in de groen met witte shirts.

We gingen dan ook rusten met een achterstand van 0-4.

In de rust was er licht paniek hoe kan dit nu gebeuren we zijn gewoon beter en hoe nu verder? Het trainersduo hier antwoord op. Het spel werd om gezet van 4-4-2 naar 3-4-3 met wat uitleg wie wat moest doen waren de 15 rustminuten dan ook zo weer voorbij.

De 2de helft ging van start de eerste 10 minuten was wederom Achilles iets beter en kwamen er nog een paar leuke uitbraken en een kans.

Het nieuwe systeem leek de goede oplossing te zijn.

Helaas had de tegenstander ons snel door. De dames in het zwart wit “kantelde” meer en meer de wedstrijd in hun voordeel. Achilles liet zich steeds verder naar achteren drijven en er werd geen druk meer gezet. Ondanks dat lieten de dames van Veen zich niet kennen en bleven wel knokken.

Echter was de inzet voor vandaag niet genoeg en aan het einde van de 2de helft liepen we met een 11-0 achterstand van het veld. Hadden te trainers toch ongelijk? Waren de dames conditioneel overlopen? Waardoor vielen we wederom door de mand?

Gezien de eerste helft was de uitslag geflatteerd maar op basis van de 2de helft heeft Dubbeldam het slim uit gespeeld en hebben ze verdiend de punten mee naar huis genomen.

We kunnen wel constateren dat we vorige week 20 minuten en vandaag 35 minuten de betere waren. Wat ook opvalt is dat de beleving, inzet het werken voor elkaar weer veel beter is dan voor de winterstop. Als we zo door gaan zijn we op de goede weg om een wel verdient resultaat binnen te slepen.

Aankomende zaterdag zijn we vrij dus worden wij over 2 weken verwacht in H.I. Ambacht, waar we tegen IFC de punten mee gaan nemen naar Veen.

Tot de volgende keer,

Houdoe