Voorbeschouwing FC ’s-Gravenzande – Achilles Veen

Na een vrije zaterdag (op het veld van ’s-Gravenzande vonden vorige week jeugdinterlands plaats) speelt Achilles Veen 1 zaterdag 30 maart de uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande (FCG).

FCG is uiteraard afkomstig uit ’s-Gravenzande en is opgericht op 1 juli 2010. De club telt ongeveer 1600 leden en op het Juliana Sportpark liggen maar liefst 11 velden. Het eerste seizoen kwamen de ‘rood-blauwen’ uit in de eerste klasse en momenteel zijn ze bezig aan hun vierde seizoen in de Hoofdklasse.

Achilles Veen en FCG speelden vijf maal eerder tegen elkaar en Achilles Veen mag zichzelf toch wel een ‘angstgegner’ van de thuisploeg noemen. In de 5 eerdere ontmoetingen wist FCG slechts drie maal te scoren tegenover 9 Veense treffers. Achilles Veen won 3 van de 5 wedstrijden en FCG slechts 1 in het seizoen 2013/2014. Afgelopen november wist Achilles Veen thuis met 1-0 aan het langste eind te trekken. Een zwaar bevochten overwinning tegen een tegenstander in ondertal vanwege een rode kaart.

FCG begon uitstekend aan het seizoen en eindigde de eerste periode op de tweede plaats, slechts 3 punten achter koploper Volendam. De tweede periode begon ook nog goed met een 6-0 overwinning op DFS, maar toen luidde Achilles Veen met de 1-0 in Veen een bijzonder slechte periode in voor FCG. Na de overwinning op DFS werd namelijk 7 wedstrijden aaneen niet gewonnen. Van die zeven wedstrijden werden er zelfs 5 verloren. De laatste wedstrijden gaat het weer wat beter met onder andere overwinningen op XerxesDZB en Zwaluwen.

De laatste Veense competitieoverwinning dateert van 23 februari toen er in Spijkenisse met 3-0 gewonnen werd. De afgelopen wedstrijden speelde Achilles echter tegen twee sterke tegenstanders (Ter Leede en SC Feyenoord) en deed voor beide ploegen zeker niets onder. In Sassenheim werd ongelukkig verloren in de laatste minuut en tegen Feyenoord was Achilles Veen ook de bovenliggende partij, maar moest met 0-0 genoegen worden genomen.

Beide ploegen zullen zaterdag vol voor de drie punten gaan voetballen om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Daarnaast heeft vooral Achilles de punten ook hard nodig om boven de beruchte ‘streep’ te blijven. De wedstrijd in ’s-Gravenzande begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Shona Shukrula uit Alkmaar. Zij wordt geassisteerd door de heren B.S. Lampers en D. van Veenendaal.

Sportpark Juliana
Koningin Julianaweg 154B
2691 GH  ‘S-GRAVENZANDE