VR1 komt overtuigend terug van achterstand!

Na 3 uitwedstrijden mochten we deze zaterdag weer eens op de Hanen Weide ronddartelen. Onze tegenstander van vandaag was SV Capelle, nummer 4 op de ranglijst. Van de vorige keer wisten we dat dit een stugge ploeg was, die vooral uitblinkt in verdedigen en counteren.

In de kleedkamer bleek al dat niet iedereen helemaal wakker was. Mirte vR was namelijk naarstig op zoek naar haar verdwenen scheenbeschermer, tot haar behulpzame teamgenoten zeiden dat ze eens om haar scheen moest zoeken..

Omgekleed en wel was het tijd voor de tactische bespreking en de opstelling. Deze was vandaag als volgt: Mandy mocht de eerste helft het doel verdedigen. Om te zorgen dat de bal daar zo min mogelijk kwam stonden Raïsa, Nena, Ingrid en Romy achterin. Op het middenveld stonden Nicole, Tabitha, Linde en Mirte H en voorin begonnen Mirte vR en Shanna. Op de bank begonnen Sanne, Charlotte en Kiki.

De eerste helft begon en het was op z’n zachtst gezegd een rommeltje. Passes kwamen niet aan, iedereen liep uit positie, een complete chaos. Ook de omschakeling was belabberd, wat er voor zorgde dat Capelle na een kwartier op voorsprong kwam. Een aanvalster kon alleen op Mandy en schoot de 0-1 binnen.

Volledig de weg kwijt, nam Capelle de overhand. Pas na een afgekeurde buitenspelgoal en een goede redding van Mandy, begon Achilles tekenen van wederopstanding te vertonen. Na een half uur spelen kon Achilles dan ook de schade herstellen. Nicole veroverde de bal op het middenveld en schakelde snel door naar de aanval. Ze kon Shanna inpassen die hierdoor al meteen haar directe tegenstander kwijt was, maar ze voelde de laatste vrouw al aan komen stormen in haar rug. Deze verschalkte ze met zo’n vuil lobje en de weg naar het doel leek open. Ware het niet dat de bal als een m&m peanut ball compleet de andere kant op stuiterde. De verdedigster stonden weer op hun plek, maar pakte niet aan, waardoor Shanna alsnog de 1-1 binnen kon schieten.

Het leek op een gelijke stand in de rust af te stevenen, maar Achilles kon 3 minuten voor tijd toch nog een dreun uitdelen. Na eindelijk een redelijke opbouw, trok Linde 3 tegenstanders naar zich toe en dan schijnen er ergens anders op het veld mensen vrij te lopen. Linde koos Shanna uit en daar kwam de laatste vrouw weer aanstormen. Geleerd van de eerste keer had ze blijkbaar niet, want weer was ze gezien door zo’n vuil lobje. Deze keer was het echter nog 25 meter naar de goal, een lange weg, ware het niet dat de keepster bijna op rand 16 stond. Waar de vorige 2 keer nog lobjes waren, was dit een hele flinke lob, op zijn hoogtepunt net niet bevangen door de no gravity zone. De Hanen Weide werd stil in afwachting van de inslag. Er wordt gezegd dat dit net zo lang duurde als een reclame bij RTL, echter daar wordt je na het wachten meestal teleurgesteld door slechte content die veelbelovend leek. VR1 lijkt daarentegen niet veelbelovend, maar stelt (bijna) nooit teleur en dus viel deze lob ook werkelijk waar binnen. 2-1!

Na de rust ging Achilles dan toch hun eigen spel spelen en Capelle kwam steeds minder in het spel voor. Ondertussen was Kiki verplaatst naar linkbank, want dat verwacht de tegenstander vast niet. Achilles maakte gretig gebruik van de verwarring die ontstond.  Sanne werd vrijgespeeld en rende iedereen eruit richting de achterlijn en gaf voor. De keepster dacht de bal makkelijk te kunnen vangen, maar had niet gerekend op mensen die wel in de bal  kwamen. Vlak voor de bal de handschoenen raakte, karate kickte Shanna de bal met haar noppen in de goal. 3-1!

In de 70ste minuut breidde Achilles de score nog verder uit, medespelers werden de 2de helft weer gevonden. Vanuit de zijkant werd Tabitha bereikt in de as van het veld en waar de laatste vrouw instapte voor buitenspel, deed de rest van de verdediging dat niet, waardoor er een gapend gat viel. Communicatie was niet nodig want Tabitha en Shanna zagen allebei wat er moest gebeuren. Tabitha gaf mee en Shanna stond meteen oog in oog met de keepster en werkte de 4-1 tegen de touwen!

Het slotakkoord was voor Mirte vR die met scheenbeschermers en al een slechte uittrap kon onderscheppen. Ze maakte vaart richting het doel en vlak voordat de tegenstanders hier iets aan konden doen, schoot ze hard over de grond in de korte hoek. Ongeloofwaardig keek de keepster de bal naast. Tot ze secondes later realiseerde dat de bal toch echt aan de goede kant van de paal verdween. 5-1!

Dit was tevens de eindstand. Sparta bleek echter een klinkende 16-0 overwinning te hebben gehaald op Almkerk VR2 en dus hebben we weer wat in te halen. De komende 2 weken staan er geen wedstrijden op het programma. 9 maart zullen we de competitie weer hervatten met een wedstrijd tegen Blauw Wit.

Houdoe!