Achilles Veen 3 –> na de winterstop 3 gespeeld, 9 punten

Na de winterstop zijn door ut Derde tot op heden drie wedstrijden gespeeld. Hierin zijn 9 punten behaald waardoor de groen-witte ‘human machine’ de trotse koploper is in de reserve 5e klasse

De eerste wedstrijd na de winterstop was thuis tegen Kerkwijk 4. Een tegenstander welke voor ons onbekend was. En onbekend maakt onbemind.

Op wat ‘reguliere’ afwezigen na waren we redelijk compleet. De afwezigen waren Jan ‘knotwilg’ Honcoop, Reinier ‘de witte’ Vos, ‘Ad ‘opper bakker’ van Ballegooijen, Frank ‘mini bakker’ van Ballegooijen, Nick ‘goodmorning Vietnam’ Bouman en Roy ‘koning scooter’ Vos.

Op de bank startten Gerwin ‘plakplaatje’ Sack, Ronald ‘slager’ Vos die gehuurd werd van Veen 5, Gerhard ‘stofje’ Boogaard en Marco ‘de blanke somalier’ Honcoop. Nano ‘Onano’ van Ballegooijen zou later aansluiten.

De wedstrijd, welke op het ‘heilige’ kunstgras gespeeld mocht worden begon onstuimig. Veen 3 had het betere van het spel, kreeg de kansen maar winst (nog) niet te scoren. Zo lieten William ‘lill Will’ Vos van afstand en Arjan ‘captain’ Klop en Badr ‘ruim 100 kg schoon aan de haak’ Laatiyaoui zich niet onbetuigd. Toch wist de ploeg uit Gelderland zich staande te houden tegen als dat groen- witte geweld.

Vlak voor rust kregen ze zowaar nog een kans, welke ter nauwernood door keeper Ferdi ‘de fik erin’ Kwetters werd gered.

Na rust vier goals van Veense kant, gemaakt door de ingevallen Gerwin ‘tattoo bob’ Sack, Arjan Klop, Matthijs Burghout en William Vos. Omdat Kerkwijk vlak voor het einde van de wedstrijd vanuit zuivere buitenspel positie ook nog wist te scoren (de Veense vlagger was te lui om te vlaggen) werd de uiteindelijke uitslag 4 – 1 in het voordeel van Veen 3.

Basisopstelling Veen 3:
Ferdi Kwetters; Michael van der Velden, Peter van Helden, Gerben Verheij en Gerrold Burghout; Ruben Burghout, Arjan Klop, William Vos; Matthijs Burghout, Badr Laatiyaoui, Huibert van Helden

De week erop mocht worden aangetreden tegen Well 3 op een zeer winderig veld. Na een grote rondo waarbij het balbezit percentage van Veen 3 richting de 90% ging stond een uiteindelijke uitslag van 0 – 5 op het scorebord.

Deze keer misten we behoorlijk wat spelers. De afwezigen waren Jan ‘sticky’ Honcoop, Reinier ‘de witte’ Vos, ‘Ad ‘bakfiets’ van Ballegooijen, Frank ‘loempia’  van Ballegooijen, Arjan ‘kloppemans’ Klop en Matthijs ‘Mattiaske’ Burghout.

Op de bank begonnen Royke Vos en Nick Bouman. Bouman was na bijna 2 dagen reizen vanuit Texas naar Nederland helemaal aan vlokken en startte zodoende op de bank.

De wedstrijd begon wat aftastend. Toch was het Veen 3 dat binnen 5 minuten spelen een reuze grote kans kreeg. Gerwin ‘Qtje koen van Sacke’ Sack die de bal goed laag voor het doel slingerde. De naar binnen getrokken rechtsbuiten Huibert ‘Shakespeare’ van Helden stond goed gepositioneerd maar in plaats van de bal aan te nemen dacht hij hem in één simpele voetbeweging binnen te schieten. Ware het niet dat hij de bal glad verkeerd raakte en hem terug de dijk op trapte. Kans verkeken.

Ondanks flink ont vlaggen van de plaatselijke grensrechter kon de scheids na een minuut of 20 voetballen niet anders dan een mooie aanval door te laten gaan Gerrold ‘Mourinho’ Burghout stoomde goed door en wist Badr ‘Hari’ Laatiyaoui te bereiken. Laatste genoemde schoot beheerst de 0 – 1 tegen de touwen.

Vlak voor rust viel ook de 0 – 2 te noteren. Een goede bal van Ruben ‘pablito’ Burghout op William ‘Phillens’ Vos werd door de jongste Vossen telg met zijn chocolade beentje binnen geschoten. Verder hield de soepel en stabiel spelende verdediging van Veen 3 alles potdicht waardoor er geen muisje doorheen wist te sluipen.

Na rust wat wisselingen bij Veen 3. Peter ‘baard aep’ van Helden verliet het veld, Roy ‘snotpin’ Vos verving hem. In de loop van de 2e helft verving Bouman de moegestreden Gerrold Burghout.

Vlak na rust wist Gerwin ‘kukeluku’ Sack voor de 0 – 3 te zorgen door de bal met zijn ogen dicht op doel te rammen, door de benen van de kansloze keeper heen.

Alsof het nog niet erg genoeg was voor de blauw-witten ging daarna pas echt de Veense beer los. Er werd naar een hartenlust gecombineerd en vele kansen volgden.

Een van die kansen was voor Sack die de bal goed meenam, nog een keer controleerde en hem vervolgens snoeihard onderkant lat schoot. De rebound was niet voor onze Badr besteed.

Na een goede steekbal van William Vos, die hem eigenlijk niet wilde geven, op Badr schoot onze topspits de bal, met enig fortuin, door de benen van de keeper tegen de touwen.

Als slotstuk was daar nog een laatste goal. Een goede lange bal, gedragen door de wind, van Badr op de oudste op het veld staande Van Helden telg. Deze dribbelde naar binnen en haalde hard uit in de korte hoek, buiten bereik van de onfortuinlijke keeper: 0 – 5.

De derde helft was misschien nog wel het meest spraakmakend. In het gezellige kantine’tje van Well werden nog een paar heerlijk goudgele rakkers naar binnen gewerkt.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen; Michael van der Velden, Peter van Helden, Gerben Verheij en Gerhard Boogaard; Ruben Burghout, Gerrold Burghout, William Vos; Gerwin Sack, Badr Laatiyaoui, Huibert van Helden

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Almkerk 4 op het programma. Een ploeg waartegen men het in de uitwedstrijd nog behoorlijk lastig had. Ondanks dat de 2 – 1 einduitslag anders doet vermoeden is Veen 3 geen moment in de problemen gekomen.

De afwezigen deze wedstrijd waren Reinier ‘witkop’ Vos, ‘Ad ‘bakker’ van Ballegooijen, Frank ‘krentje’ van Ballegooijen, Gerhard ‘stoffelinho’ Boogaard, Peter ‘fear the beard’ van Helden en Huibert ‘Huibstra’ van Helden.

Op de bank begonnen speler/coach Gerrold Burghout, Jan ‘Janus’ Honcoop, Nano ‘Bally’ van Ballegooijen en Michael ‘mikachu’ van der Velden.

De wedstrijd begon voortvarend voor Veen 3. Men had veel balbezit en combineerde rustig richting het doel van de jonge Almkerkse ploeg. Binnen het half uur voetballen was daar de verdiende voorsprong.

Eerst kreeg linksbuiten Sack nog de lachers op zijn hand, door na een goede diepe bal ineens uit het niets tegen de vlakte te gaan, net alsof hij ineens achter een sproeikop bleef hangen.

Vlak daarna was het onze bonkige spits Badr die de 1 – 0 voor zijn rekening nam door goed alert te zijn bij een hoge bal en deze met gevaar voor eigen leven binnen te knikken.

Rechtsback Roy ‘Scootje’ Vos ging nog even op avontuur en dacht de 2 – 0 te gaan maken na een mooie slalom net als Alberto Tomba in zijn beste dagen. Hij stuitte echter op de Almkerkse keeper.

Na rust het zelfde spelbeeld maar dan met andere spelers. Gelukkig voor de groen-witte equipe waren Ruben ‘koning assist’ Burghout en William ‘spien’ Vos nog niet gewisseld.

De eerstgenoemde had namelijk een ragfijne assist op laatstgenoemde, voor hem was het een koud kunstje om de 2 – 0 aan te tekenen.

Vlak daarna had Badr zijn doelpunten moyenne wat op kunnen schroeven als hij de rebound van een vrije trap, van een meter of vijf van de goal, langs de keeper wist te plaatsen, helaas was dit niet het geval.

Een kwartier voor tijd was daar de uitgelezen kans voor aanvoerder Klop om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een loepzuivere handsbal binnen de beruchte lijnen van een Almkerker volgde een terechte strafschop. ‘de man die nooit mist’ maakte zijn reputatie deze keer helaas niet waar, en schoot de bal hoog in het vangnet.

Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Veen 3 toch niet de nul te houden. Een terugspeelbal van Gerben ‘kul’ Verheij kon simpel worden verwerkt door Nano ‘onano’ van Ballegooijen ware het niet dat hij het lederen speelobject simpel bij de Almkerkse spits in de voeten speelde, waarna het voor hem een koud kunstje was om de 2 – 1 aan te tekenen. Hierna kwam Veen 3 niet meer in de problemen en dus was 2 – 1 de eindstand.

Niels Duister; Roy Vos, Nick Bouman, Gerben Verheij en Marco Honcoop; Ruben Burghout, Arjan Klop, William Vos; Matthijs Burghout, Badr Laatiyaoui, Gerwin Sack