Achilles Veen verliest met negen man van Rijnvogels

Zaterdag 16 februari stond voor Achilles Veen een thuiswedstrijd op het programma tegen FC Rijnvogels. Na een tumultueus duel stond Achilles Veen aan het eind met lege handen: 2-4.

In de basisopstelling van Achilles Veen was deze keer plaats voor Roel de Kruijk. Niek Wilborts moest voor hem plaatsmaken. Verder was de opstelling dezelfde als een week eerder.

Achilles Veen begon voortvarend aan de wedstrijd op een zonovergoten sportpark De Hanen Weide. Al in de 3e minuut valt de bal bij Sen Aerts voor zijn voeten die toch echt buitenspel leek te staan. Het ontging de assistent scheidsrechter en de matig ingeschoten bal van Sen Aerts rolde via de paal binnen. Aangezien er in de Hoofdklasse nog geen VAR actief is, mocht Rijnvogels af gaan trappen bij een 1-0 stand.

In de 10 minuten die daarop volgden had Achilles Veen de wedstrijd moeten beslissen. Eerst was het Sen Aerts die nog een opgelegde kans kreeg, maar tegen de keeper aan schoot. Daarna kreeg Thomas de Man tot twee keer toe een opgelegde kans, maar ook hij wist het net niet te raken.

Na een klein half uur is het Rijnvogels dat langszij komt na een snelle uitbraak en een paar minuten later had de ploeg uit Katwijk al op voorsprong kunnen komen, maar daar stond Jamil Kools in de weg met een knappe redding.

Op het moment dat iedereen wacht op het rustsignaal wordt de bal door Rijnvogels nog een keer diep gegeven. Naar het oordeel van de scheidsrechter wordt de aanval echter onrechtmatig (met de hand) afgestopt en de scheidsrechter stuurt Thijs van den Berg met rood naar de kleedkamer. Achilles Veen moet het in de tweede helft dus met een man minder gaan doen.

Rico Geeroms blijft na de rust geblesseerd in de kleedkamer achter. Sezer Sulun (net terug van een blessure) valt voor hem in. Meteen na de rust kan Rijnvogels al profiteren van hun overtal en komt dus al snel op een 1-2 voorsprong.

Na een mooie aanval schiet Ayden Kuijpers op de paal van het vijandelijke doel. Even later krijgt Maarten Boddaert een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding en nog een paar minuten later (60e minuut), maakt dezelfde Boddaert een overtreding waarop hij zijn tweede gele kaart krijgt. Het laatste half uur mag Achilles Veen dus met 9 verder.

Na 63 minuten komt Rijnvogels zelfs op een 1-3 voorsprong en dan wordt het natuurlijk erg lastig voor Achilles Veen. Van Bijsterveld laat Niek Wilborts invallen voor Sen Aerts. Als na 70 minuten spelen de vlam in de pan slaat na een overtreding van Toby Tan besluit de scheidsrechter een afkoelingsperiode in te lassen gaat naar binnen. Wanneer beide ploegen weer klaar staan om verder te gaan gaat scheidsrechter Voncken eerst naar de Veense dug-out om trainer Van Bijsterveld weg te sturen. Niemand weet wat hieraan vooraf is gegaan. Daarna lopen de frustraties meteen weer op en besluit hij ook Ayden Kuijpers en Toby Tan nog op de bon te slingeren.

In de 84e minuut lukt het Roel de Kruijk nog wel om de spanning terug te brengen met de 2-3 uit een prachtig afstandsschot, maar uiteraard kan Achilles Veen met 9 man niet echt meer de druk opvoeren. In de 90e minuut vergroot Rijnvogels nog wel de voorsprong, waardoor de eindstand op 2-4 komt te staan.

Jamil Kools, Rico Geeroms (46’ Sezer Sulun), Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Toby Tan, Ayden Kuijpers, Roel de Kruijk, Theo Martens, Thomas de Man (72’ Soufiane Allach), Sen Aerts (66’ Niek Wilborts) en Ilias Zaimi.

Jodan Boys had aan een 0-0 bij Capelle voldoende om de koppositie te houden in de tweede periode. Of hij ook door de Goudse ploeg gewonnen wordt is afhankelijk van Zwaluwen dat aanstaande zaterdag nog over Jodan Boys heen kan gaan. Concurrent Ter Leede verloor namelijk uit bij Volendam met 2-1. FC ’s-Gravenzande wist uit bij hekkensluiter XerxesDZB de vollen buit te pakken: 2-3 en Swift haalde de punten op in Nootdorp: 1-3.

Overige uitslagen: DFS – SC Feyenoord 2-5, Smitshoek – Jong FC Den Bosch 2-2 en Spijkenisse – Zwaluwen 0-3.

Zaterdag 23 februari wordt de onlangs afgelaste wedstrijd Spijkenisse – Achilles Veen ingehaald. Er wordt in Spijkenisse om 14:30 uur afgetrapt.