VR1 – Gelijkspel in doelpuntrijke derby

Gelijkspel in doelpuntrijke derby

Wanneer je op dinsdagavond tegen Sleeuwijk VR2 speelt, kun je er je hand voor in het vuur steken dat het gehalte Sleeuwijk VR1 (dat 3de klasse speelt)erg hoog zal zijn. Van de 8 personen die we via voetbal.nl konden bekijken waren er 6 van VR1 en de rest was afgeschermd. Voor ons alleen maar meer motivatie om onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Dat betekend niet meteen dat we er zin in hadden, in ogenschouw genomen dat er deze avond een code geel was afgegeven.

Direct bij het eerste fluitsignaal begon de hemel te huilen. Dit bleken echter tranen van geluk te zijn, want Achilles had het beste van het spel. Mooi was het niet, maar met genoeg strijd en passie om het aanvalspel van Sleeuwijk te ontregelen en er zelf nog gevaarlijk uit te komen.

Na een kwartier versierde Achilles een corner en Shanna keek op, maar zag die lange er niet bovenuit torenen. Waar richt je dan op? De plek die het meeste paniek gaat veroorzaken en die kwam er. Was er dan eindelijk iemand die werkelijk waar durft te koppen? We zullen het nooit weten. Wat we wel weten is dat de bal in het netje lag. 1-0!

Hierna probeerde Sleeuwijk de stand gelijk te trekken, maar de kansen die al werden gecreëerd werden of heldhaftig gepareerd door de verdediging of door Sleeuwijk zelf op zeep geholpen.

Dat je rustig uitspelen ook kunt overdrijven, bleek toen de verdedigster van Sleeuwijk zoveel tijd nam dat Shanna de bal af kon ronselen en alleen op doel af kon stevenen. Hier begon deel 1 van een cursus zakelijk afronden, je kijkt waar de keeper is en je schiet er naast, het liefste tussen de palen. Als dat lukt staat het zomaar 2-0!

En tja, wat is er nou leuker dan voor staan tegen een team die dacht ons met een groot aantal gastspelers even in te maken? Voor staan tegen een team die dacht ons met een groot aantal gastspelers even in te maken en nu ontzettend zuur zijn en elkaar compleet lopen uit te kafferen. Genieten.

Na rust bleek dat Sleeuwijk flink op hun donder had gehad, want ze schoten uit de startblokken. Met de snelle aansluitingstreffer vanuit een corner als gevolg. 2-1

Zo mentaal sterk als Achilles is lieten ze zich niet van de wijs brengen tijdens de aanvalsstorm van Sleeuwijk. De verdediging maakte aanval na aanval onschadelijk had gemaakt (vooral Carola werkte erg hard, want sinds vorig kantinefeest staat verliezen gelijk aan uit de kleren gaan). Afijn, bij een storm zit de zwakke plek in het midden en zo ook ging deze aanval van Achilles door het oog van de storm. Zo sloeg Ingrid een aantal stations over en speelde dwars door het midden Shanna in. Door in de aanname meteen door te draaien, zag haar directe tegenstander alleen nog grassprieten vliegen en was kansloos. Echter was er nog een kaper op de kust en besloot ze een diepe bal op zichzelf te geven en een sprintduel aan te gaan. Nek aan nek gingen ze en daardoor besloot Shanna geen risico te nemen en haar robuust gespierde lichaam in de strijd te gooien om de bal af te schermen. Ontstelt van dit hevige geweld, wist de verdedigster niet meer waar ze het zoeken moest en was makkelijk uit te kappen. Hier lag de basis voor deel 2 van de cursus zakelijk afronden, de keepster vernederen door de bal door de benen te scoren. 3-1!

In deze fase was Achilles niet in toom te houden en ook de 4-1 liet niet lang op zich wachten. We hebben namelijk nog geen geweldige steekpass van Linde kunnen noteren (spoileralert). Een aantal verdedigsters zagen het gevaar en probeerde uit alle macht in te stappen om de bal te voorkomen. Passen en meten is voor Linde echter geen groot probleem en dus kon de hele verdediging alleen maar toekijken naar deel 3 van de cursus zakelijk afwerken, want Shanna liep weer alleen op de keepster af. Deel 3 gaat over het mentale spel met de keepster, dat moment dat je oog in oog komt te staan. Het moment dat je met ontzagwekkend imponerende stappen op het doel af snelt, zodat de keepster verzinkt in machteloosheid en scepsis. In die flits van verstandverbijstering hoef je de bal alleen nog rustig rond zijn as te laten wentelen om zijn bestemming te laten bereiken. 4-1!

Deze cursus sloeg goed aan bij Ingrid, die onze eigen keepster aan de grond genageld zag staan toen ze de bal in eigen doel kopte. 4-2

Weer herstelde Achilles dit tegendoelpunt snel en vakkundig. Sleeuwijk leek een aanval van Achilles af geslagen te hebben, maar de bal werd binnen een oogwenk weer veroverd en Vera werd in stelling gebracht. Zij liet haar directe tegenstander de hielen zien en leverde in de nog drukke 16 een perfecte voorzet af tussen de laatste vrouw en de keepster. Hier begint het laatste en 4de deel van de cursus zakelijk afronden. Wat doe je als je niet uitkomt met je stappen? Dan hoor je met 2 gestrekte benen naar voren een ‘dubbele punter’ te forceren, elke keepster is daartegen kansloos. 5-2!

Meteen de aftrap daarna stond het alweer 5-3 en toen begon de kwaliteit van de 3de klassers hun tol te eisen bij de verdediging van Achilles. Moegestreden konden ze niet meer voorkomen dat de aansluitingstreffer werd gemaakt en even later bleek Carola toch wel graag uit de kleren te gaan. Met een corner gaf zij het laatste beslissende zetje voor de 5-5.

Een uitslag waar op voorhand meteen voor getekend werd, was nu toch wel erg zuur na deze puike prestatie van Achilles.

Houdoe!