Overwinning en debutantenbal in Hoek!

Zaterdag 26 mei mocht Achilles Veen 1 op bezoek bij HSV Hoek. Voor beide partijen stond er eigenlijk niets meer dan de eer van een overwinning op het spel. Voor Achilles Veen was het namelijk al onmogelijk geworden om nog in de prijzen te vallen en Hoek was al verzekerd van nacompetitie. Onder bijzonder warme omstandigheden lukt het Achilles Veen een toch wel historische zege te boeken in Hoek: 1-2.

Door alle personele problemen die er waren zaten de volgende 17-jarige potentiële debutanten bij de selectie: Harmen Vos, Robin Kwetters en Juan Burghout.

Achilles Veen begon aan de wedstrijd in de volgende opstelling: Jamil Kools, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Freek Langermans, Kees Schellekens, Niek Wilborts, Theo Martens, Joep van den Ouweland, Brian Peters en debutant Harmen Vos.

Na 4 minuten spelen was de eerste kans voor Hoek, maar Jamil Kools stond op zijn plaats en voorkwam knap een tegendoelpunt. Daarna volgen enkele kansen voor Achilles Veen en inde 12e minuut is het al raak! Brian Peters ontsnapt aan de buitenspelval na een mooie pass van Kees Schellekens en omspeelt koeltjes de keeper. 0-1!

In de 25 minuten die volgden zette Hoek wat meer aan en creëerde ook wat kansen. Jamil Kools was echter, zoals wel eerder dit seizoen, niet te passeren. In de 37e minuut leidde dit alweer tot het tweede doelpunt voor Achilles Veen. Na een redding van Kools counterde Achilles Veen er snel uit. Brian Peters passeerde zijn tegenstander en gaf voor op Niek Wilborts die hard via de onderkant van de lat de 0-2 binnen schoot!

Na 39 minuten spelen leek Harmen Vos bevangen door de hitte en kon de volgende debutant zijn entree maken. Robin Kwetters nam zijn plaats in spits in. Voor de rust moest Jamil Kools nog twee maal handelend opreden om met 0-2 de rust te kunnen bereiken.

In de tweede helft schommelt het spel wat op en neer en ontstaan er zowel voor Hoek als voor Achilles Veen nog wat kansen. Voor Achilles Veen waren Joep van den Ouweland, Niek Wilborts en Brian Peters nog dichtbij de 0-3, maar deze werd niet meer gescoord. Wel mocht Juan Burghout nog zijn debuut maken en kwam in het veld voor Joep van den Ouweland.

In de laatste minuut kon Hoek nog wat terugdoen met de 1-2, maar de Veense overwinning kwam niet meer in gevaar. Zo sluit Achilles Veen het seizoen toch nog netjes af met een overwinning in Zeeuws Vlaanderen.