VR1 – Dominant in de 1ste, 2de en 3de helft!

Zaterdag 29 September was een dag waar de dames reikhalzend naar uit hebben gekeken. Niet omdat we tegen SV Capelle moesten spelen, maar omdat we vandaag weer een kantinefeest uit de grond mochten stampen. Vandaar dat de sfeer opperbest was in de vroege ochtend. Half 10 stonden de dames al op de bar om de eerste versieringen aan te brengen. Dit ging gepaard met verstoorde evenwichtsorganen en trillende hersenpannen door amper door mensenblaaskracht op te blazen Action ledlampballonnenslingers. Ook bleek HEMA een hele eigenzinnige meter aanduiding te hanteren voor hun slingers. Verder was plakband op de gehele club onvindbaar en zijn er wonder boven wonder geen gewonden gevallen met primitieve bouwsels om in de hoogte te komen. Al met al de meest intensieve warming up sinds tijden.

Deze keer valt er bijzonder weinig te vertellen over navigatievaardigheden, kleedkamercarrousels of vergeten spullen, de voorbereiding verliep gewoon soepel. De focus was het enige puntje van aandacht. Alhoewel er deze keer geen flamingo was om mee te douchen ging het tijdens de bespreking vooral over wie nou wat aan ging doen vanavond.

Toen er een kwartier later dan gepland eindelijk een scheidsrechter bereid was gevonden om in ieder geval de eerste helft te fluiten, stond de volgende 11 dames aan de aftrap. Charlotte op goal, wederom bestond de verdediging uit Raïsa, Nena, Ingrid en Romy. Het middenveld werd gevormd door Nina, Linde, Tabitha en Nicole en voorin stonden Carola en Shanna geposteerd. Kiki en Charlotte begonnen op de bank.

De wedstrijd begon met een flashback naar vorig seizoen, namelijk een goal tegen krijgen in de eerste minuten. De eerste uitbraak van Capelle werd meteen omgetoverd tot goal. 1-0

Toch speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van SV Capelle en kon de gelijkmaker elk moment vallen. Dit gebeurde dan ook redelijk snel uit een corner, die werd doorgekopt door Nena maar in de wirwar van lichamen in het penaltygebied terecht kwam. Charlotte, inmiddels gewisseld met Nicole, vond de bal voor haar voeten en schoot dan ook de 1-1 binnen.

Volkomen volgens het spelbeeld kwam Achilles even later op voorsprong. Het achterlijntje werd gehaald door Shanna en ze zag Linde opdoemen voor de goal. Haar aanwezigheid was echter genoeg want de verdedigster van Capelle gleed de bal zelf al binnen. 1-2!

Ook de uitbreiding van de voorsprong liet niet heel lang op zich wachten, want Capelle had geen idee wat ze met onze inschuivende speelsters aanmoesten. Deze keer kwam Ingrid mee naar voren en ze werd op de rand 16 vrijgespeeld door Linde. “deze keer was het wel gericht” en dat bleek ook want de bal plofte strak in het hoekje. 1-3!

Ondertussen gaf Achilles nog een vrije trap weg op een mooie plek. Deze werd om het muurtje heen gekruld buiten bereik van Nicole, wat dus weer de aansluitingstreffer voor Capelle betekende. 2-3

Achilles bleef echter ongestoord aanvallen en de enige manier om dat af te stoppen was volgens de keepster om Shanna’s knie te torpederen. Niet heel sympathiek, wel een penalty. Van bronnen heb ik vernomen dat Carola achter de bal ging staan. Zelf natuurlijk al menig penalty gestopt, maar nu aan de andere kant van deze tweestrijd. Het psychologische spelletje is echter hetzelfde, de tegenstander op het verkeerde been zetten. Al haar ervaring werd uitmuntend ingezet waardoor de keepster naar de verkeerde hoek werd gestuurd en Achilles weer op een veilige marge stond. 2-4!

Het toegift werd bewaard tot de 85ste minuut toen de verslaggeefster weer terug gestrompeld kwam. Charlotte kreeg de bal rond de 16 meter, maar zag nog een grote blauwe muur van verdedigsters voor zich. Uit het niets werd de trucendoos opengemaakt en stuurde ze met een aantal fraaie kapbewegingen 3 tegenstanders het bos in. Hierdoor had ze ruimte om uit te halen en ook dat deed ze voortreffelijk met een kruller om de keepster heen. 2-5!

Dit was ook de eindstand en blijkbaar genoeg om de eerste positie op de ranglijst over te nemen. Een geweldige start van deze feestelijke zaterdag. We hopen dat iedereen genoten heeft van LE(D)GENDS en niet al te lang heeft geleden aan de welbekende laterkomende kater.

Geniet van onze fotocompilatie van deze dag!

Houdoe!