Achilles Veen lijdt thuisnederlaag tegen vv Spijkenisse

Zaterdag 29 september mocht Achilles Veen 1 in een thuiswedstrijd tegen vv Spijkenisse proberen zich te revancheren na de nederlaag in Volendam. Echter na een goede eerste helft van de gasten uit Spijkenisse en een goede tweede helft van de thuisploeg stond er een 1-2 eindstand op het scorebord.

Oefenmeester Giovanni Franken lijkt vooral in aanvallend opzicht nog zoekende te zijn gezien de startopstelling van de wedstrijd. De vorige week in de basis gestarte Brian Peters werd vandaag aan het tweede elftal afgestaan en ook Sen Aerts zal hebben moeten wennen aan zijn rol als reserve. Vlak voor de wedstrijd haakte Sem van der Pijl nog geblesseerd af waardoor Jonathan Yuya zijn debuut maakte voor Achilles Veen 1. De volgende 11 namen begonnen aan de wedstrijd tegen Spijkenisse: Jamil Kools, Freek Langermans, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Jonathan Yuya, Toby Tan, Thomas de Man, Theo Martens, Flavio Andjole, Niek Wilborts en Ilias Zaimi.

Al meteen na de aftrap waren de bedoelingen van de gasten uit Spijkenisse duidelijk. Met verzorgd voetbal ging men op zoek naar de openingstreffer en dus de voorsprong in Veen. Al in de 6e minuut waren ze daar dichtbij met een gevaarlijke vrije trap tegen de onderkant van de lat buiten bereik van Jamil Kools. Gelukkig voor Achilles Veen stuitte de bal terug het veld in en niet tegen het net achter Kools.

Ook na een kwartier spelen kwam Spijkenisse er via een goede aanval doorheen. Dit keer kwam Jamil Kools goed zijn doel uit waardoor de Spijkenisse-spits de bal tegen Kools aan schoot. 5 minuten later is het wel raak voor de gasten. Na een goede aanval kan Jardim afronden voor de 0-1.

Nog voordat er een half uur is gespeeld komt Achilles Veen op gelijke hoogte. Spijkenisse-doelman Amezrine (staat bekend om zijn goed meevoetballende kwaliteiten) denkt Niek Wilborts uit te kunnen spelen, maar verslikt zich in zijn eigen schijnbeweging. Wilborts kan profiteren en prikt de 1-1 binnen.

In de 42e minuut wordt Flavio Andjole volledig vrij voor de keeper gezet na een prachtige pas van Ilias Zaimi. Andjole leek echter te schrikken van de geboden kans en wist zich er geen raad mee. De gasten uit Spijkenisse weten daarentegen voor de rust wel nog een keer het net te vinden. Na wederom een mooie aanval is het wederom Felino Jardim die kan afronden voor de 1-2. Een domper voor Achilles Veen dat vlak voor rust juist zelf op zoek was naar een voorsprong.

De tweede helft start met een compleet ander spelbeeld dan de eerste helft. Achilles Veen voert de druk op en krijgt ook wat kleine kansen. Spijkenisse komt aanvallend eigenlijk niet meer in het spel voor. In de 67e minuut is Achilles Veen dichtbij de gelijkmaker via een afstandsschot van Thomas de Man dat net naast gaat.

In de 68e minuut probeert Giovanni Franken met het inbrengen van Roel de Kruijk wat meer stootkracht in zijn ploeg te krijgen. Ilias Zaimi mag voor hem het veld verlaten.

10 minuten voor tijd, net nadat Achilles Veen ontsnapte aan een grotere achterstand, mocht ook Sen Aerts nog invallen en zichzelf naast Niek Wilborts in de spits posteren. Voor hem mocht Flavio Andjole plaatsmaken. In de 86e minuut leidt dit nog tot een schot van Thomas de Man dat net de juiste richting mist en in de 90e minuut gaat een kopbal van Sen Aerts nog net over, maar tot meer leidt dit alles niet. Achilles Veen moet zijn meerdere erkennen in Spijkenisse en lijdt dus al vroeg in het seizoen de eerste thuisnederlaag. Op basis van het spel en de instelling in tweede helft had er zeker meer in gezeten.

Koploper Volendam maakte geen fout en wist uit bij Jodan Boys wel de volle buit te pakken: 1-2. Swift haalde thuis flink uit tegen de tegenstander van Achilles Veen van volgende week, namelijk Capelle. In Amsterdam werd het 6-2 voor de gastheren. Ook FC ’s-Gravenzande wist met ruime cijfers te winnen. Thuis tegen Nootdorp werd het 5-1.

Overige uitslagen: Jong FC Den Bosch – sv DFS 2-2, Zwaluwen – XerxesDZB 0-0, sc Feyenoord – Smitshoek 1-1, Rijnvogels – Ter Leede 1-1

Volgende week mag Achilles Veen in een uitwedstrijd tegen Capelle proberen de draad weer op te pakken. In Capelle a/d IJssel wordt om 14:30 uur afgetrapt.