Voorbeschouwing Capelle – Achilles Veen

Zaterdag 6 oktober voor Achilles Veen 1 weer een nieuwe kans om de rug te rechten. Gezien de tot op heden behaalde resultaten zal Achilles Veen zich voorlopig even in een bijrol moeten schikken nu de kopgroep een beetje afstand heeft genomen. Van de eerste 5 wedstrijden dit seizoen gingen er maar liefst 3 verloren. Weliswaar tegen sterke tegenstanders, maar met slechts 6 punten uit 5 wedstrijden is de start van de competitie toch enigszins teleurstellend te noemen. Wel kan er hoop geput worden uit de tweede helft van afgelopen zaterdag tegen Spijkenisse. Het vijandelijke doel werd helaas niet gevonden, maar het vertoonde spel was goed.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag vindt plaats in Capelle a/d IJssel tegen het plaatselijke vv Capelle. Afgelopen jaar eindigde Capelle op de 15e plaats van de derde divisie en degradeerde na 8 seizoenen topklasse/derde divisie. De gastheren zijn ook niet echt hoopvol aan het seizoen in de Hoofdklasse begonnen. Capelle wist namelijk alleen nog maar de uitwedstrijd tegen Nootdorp om te zetten in 3 punten en alle overige wedstrijden gingen verloren. Dieptepunt was waarschijnlijk afgelopen zaterdag toen in Amsterdam met 6-2 van Swift werd verloren nadat Capelle eerst een 0-2 voorsprong had genomen. De Capellenaren zullen dus op zoek gaan naar eerherstel.

Onderlinge resultaten zijn er niet veel. Beide ploegen zaten slechts eenmaal eerder in dezelfde competitie. In het seizoen 2003/2004 kwamen beide ploegen uit in de Hoofdklasse A. Achilles Veen degradeerde dat seizoen onder trainer Jan Oosterhuis, die een jaar eerder glansrijk kampioen werd in de eerste klasse. Het onderlinge duel dat seizoen in Veen werd 0-4 voor de bezoekers. Het duel in Capelle a/d IJssel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Capelle eindigde dat seizoen op zesde de plaats. Capelle bleef daarna actief in de Hoofdklasse. Toen Achilles Veen in 2011 onder Frans van Wijk weer promoveerde was Capelle een jaar eerder net gepromoveerd naar de Topklasse.

De wedstrijd op sportpark ’t Slot begint aanstaande zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Reinoud Weiland uit het Friese Menaam.

Adres Sportpark ’t Slot
P.C. Boutenssingel 1
2902 BG  Capelle aan den IJssel