VR1: de zonnestraaltjes van de Hanen Weide

Op de eerste zomerse dag van het jaar is heel VR1 ontzettend goed gehumeurd. Op zo’n dag hoor je echt geen vragen als “wie heeft er nog meer geen zin?”, “wie vindt het ook veel te warm?” en “kunnen we niet gewoon gaan zonnen?”. Nee, op zo’n dag worden eerst alle worstenbroodjes uit de kantine opgekocht en hier en daar een red bull om het weg te spoelen. Om daarna met volle moed naar de kleedkamer te gaan, onze groen met witte pakjes aan te doen en het strijdplan te bespreken.

We kunnen bijna een nieuwe rubriek beginnen genaamd “domme opmerking van de week”, want er zitten toch af en toe pareltjes bij. Vragen als “tegen wie spelen we eigenlijk?” zijn we al wel gewend, maar als iemand dan antwoordt Asperen VR1 en de volgende vraag is “hoezo vrouwen 1?, huh zijn wij ook vrouwen 1?”. Dan zakt je Teena Lady er wel spontaan van uit. Ik mocht niet zeggen wie het was, maar wel dat het één van de Mirtes was.

Een halfuurtje later stonden we in het zonnetje opgesteld in de volgende formatie: Raïsa op goal, linksback Nicole, centraal Ingrid en Emmie en rechtsback Romy. Het middenveld bestond van links naar rechts uit Linde, Tabitha, Nena en Charlotte. Voorin begonnen wederom Mirte vR en Shanna. Rosa en Mirte H begonnen op de bank.

Weer een halfuurtje later stond het 0-5, maar dat had ook zomaar 0-6 zijn geweest als we Nena en Raïsa niet hadden gehad. Asperen mocht een corner nemen, maar Nena stond goed op de doellijn opgesteld en als een volleerd volleybalster sloeg ze de bal naar veiliger haven. Ware het niet dat Raïsa zich vandaag in het blauwe keepertenue had gehezen. Een onvermijdelijke penalty tot gevolg. Raïsa stond echter zo zelfverzekerd in het doel, dat de penalty neemster al met bibberende knieën haar passen uittelde. Gewoon naar je goede hoek duiken was het advies wat ze had meegekregen en daarom bleef ze staan. En terecht want de bal spatte uiteen op de lat en dat hadden we allemaal aan onze keepster te danken.

Met pas 8 doelpunten tegen wisten we dat het lastig ging worden om kansen te creëren tegen Asperen. Toch met wat doorzettingsvermogen is het ons dan toch gelukt. Want Shanna maakte een onnavolgbare actie (lees: 4x de bal kwijtraken en terugveroveren in de 16) en legde de bal vervolgens terug op rand 16, waar Linde er net niet goed voorstond en dus Nena deze kans schonk. Zij liet al de verdedigsters en de keepster kansloos met een harde droge knal buiten bereik van de keepster. 1-5

Ondanks dat het met rust 1-6 was geworden en dit een vrij kansloze pot was, hadden we het nog steeds naar ons zin. Dus bleven we lekker buiten in het zonnetje zitten, want de meest kwetsbare personen waren toch al verbrand.

De tweede helft hield Achilles een stuk beter stand en konden we zelfs gaan voetballen. Raïsa was zelfs gaan duiken en hield een bal prachtig uit de kruising, dat er al gefloten was voor buitenspel mocht de pret niet drukken. Ook dat het na een halfuur 1-8 stond liet de kopjes niet hangen en we bleven lekker doorgaan met waar we mee bezig waren.

Dat resulteerde zelfs in nog een goal voor Achilles. Waar de bal vandaan kwam is me heel even een raadsel. Wil de aangever zich even melden bij nul zes twaalf vierendertig zesenvijftig achtenzeventig, alvast bedankt. De bal stuiterde dus vlak voor de verdediging op en die hielden iets minder rekening met de wind dan Shanna. Dat iets was net genoeg om de 16 in te dribbelen en rustig af te werken. 2-8

Volgende week zal de rust over de Hanen Weide heen trekken, want VR1 heeft van vrijdag tot zondag een teamweekend gepland.

Houdoe!