Achilles Veen 1 zet Zwaluwen opzij

Zaterdag 7 april mocht Achilles Veen 1 weer aantreden in een thuiswedstrijd. Zwaluwen was de tegenstander. Op basis van een goede eerste helft werden de gasten uit Vlaardingen terecht met 2-0 verslagen.

Clemens Bastiaansen had te kampen met de nodige personele problemen. Door blessures waren Ayden Kuipers, Sezer Sulun, Joep van den Ouwelenand en Bas van Loon niet beschikbaar. Dit bracht de oefenmeester tot de volgende opstelling: Jamil Kools, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Freek Langermans, Toby Tan, Niek Wilborts, Theo Martens, Brian Peters, Sen Aerts en Jorik Mijnhijmer.

In de openingsfase van de wedstrijd liet Zwaluwen de bal aan Achilles Veen. Veel balbezit voor de thuisploeg dus, maar de eerste 20 minuten werden daaruit eigenlijk geen kansen gecreëerd.

Dit gebeurde wel in de 21e minuut. Na een mooie aanval over rechts besloot Sen Aerts vanaf de zijkant zelf te schieten, waar hij misschien beter had af kunnen leggen op de inlopende Jorik Mijnhijmer. De keeper kon de poging van Aerts echter niet klemmen en de bal viel bij Toby Tan op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten. Toby bedacht zich geen moment en haalde hard uit om zijn eerste competitiegoal voor Achilles Veen te maken! Na ruim 20 minuten dus de voorsprong voor Achilles Veen.

De goal was direct ook het enige hoogtepunt van de eerste helft. Het bleef bij veel Veens balbezit, maar echt grote kansen werden niet meer gecreëerd.

In de tweede helft een komt er een agressiever Zwaluwen uit de kleedkamer met meer druk naar voren. De eerste kans is echter voor Achilles Veen. Een gevaarlijke hoekschop wordt door Sen Aerts met het hoofd geschampt. Zijn inzet gaat echter net voorlangs.

Meteen daarna komt Zwaluwen er heel gevaarlijk door en de Vlaardingse spits lijkt zo door te kunnen lopen richting het doel van Kools. De goed meeverdedigende Niek Wilborts steekt er echter een stokje voor en verovert de bal met een perfecte sliding waarmee het gevaar voor even geweken is. 2 minuten later moet Jamil Kools zich echter goed inspannen. Een heel goed afstandsschot van Zwaluwen wordt subliem door Kools gepakt.

Niet veel later brengt Kools zijn ploeg echter in de problemen. Door commentaar te geven op de scheidsrechter krijgt Zwaluwen een indirecte vrije trap in het Veense strafschopgebied. De gasten wisten de bal echter niet tussen de palen te krijgen.

In de 68e minuut komt Toby Tan er nog een keer doorheen over de linker kant. Hij besluit zelf te schieten, maar zijn poging gaat net over.

Na 75 minuten spelen wordt Sem van der Pijl eruit gehaald. Kees Schellekens is zijn vervanger. 5 minuten later mag Flavio Andjole invallen. Hij komt erin voor Jorik Mijnhijmer.

In de 81e minuut valt de bal plotseling over de Vlaardingse verdediging. Sen Aerts lijkt de enige te zijn die het gevaar goed inschat en staat ineens oog in oog met de Zwaluwse keeper en rond koeltjes af. Met de 2-0 van Aerts (zijn 17e deze competitie) lijkt de wedstrijd wel beslist.

In de 90e minuut mag ook Melle Mandemakers nog invallen. Hij komt in het veld voor Brian Peters.

Op het moment dat iedereen op een eindsignaal wacht, maakt Achilles Veen het toch nog spannend door een strafschop weg te geven. Het buitenkansje wordt echter door Justin van Mullem ruim over geschoten. Niet veel later wordt er afgefloten en behaalt Achilles Veen vooral op basis van een goede eerste helft een verdiende overwinning.

Zaterdag 14 april mag Achilles Veen 1 op bezoek in Barendrecht bij het plaatselijke Smitshoek. De wedstrijd aldaar begint om 14:30 uur.

Noordwijk wist in Zeeuws Vlaanderen de zegereeks van Hoek te onderbreken. Het werd 2-2. Ter Leede profiteerde van het puntenverlies van beide concurrenten en won thuis met 4-1 van Nootdorp. Ook SteDoCo wist 3 punten aan het totaal toe te voegen. In Amsterdam tegen AVV Swift werd het 0-1.

Argon lijkt de handdoek in de ring te gooien. Thuis tegen AFC werd het 0-6. RVVH wist wel weer belangrijke punten te pakken en won met 2-1 van Smitshoek.

Overige uitslagen: FC ’s-Gravenzande – Rijsoord 3-0, Jodan Boys – Rijnvogels 1-2