VR1: DE TREIN WAS NIET TE STOPPEN!

VR1 -19 (2)

Zaterdag 4 mei, de dag die al weken menig toilet deed verstoppen. De dag waarop grotendeels VR1 al vanaf een uur of 7 lag te woelen. Behalve Mirte vR, die moest een kwartier voor aanvang nog wakker gemaakt worden door haar grote zus. Dit was de dag dat Tabitha met een cocktail in haar hand op een strandbedje in de Turkse zon lag. Dit was de dag dat Esmee hoopte dat haar ouders dit niet te weten zouden komen, maar ook de dag dat anderen hun complete familie plus schoonfamilie hadden uitgenodigd. Dit was de dag dat Achilles Veen VR1 historie kon schrijven en als eerste vrouwen team van Achilles Veen kampioen kon worden.

Daar moesten ze echter nog wel iets voor doen. Namelijk winnen tegen de directe concurrent Sparta’30. Daar waar we zo’n 3 maanden geleden met een kansloze 8-3 nederlaag naar huis werden gestuurd. Vandaar de kriebeltjes in de buikjes, slapeloze nachten en de overdosis energie op een zaterdagochtend.

De afgelopen weken werd er gewerkt aan een plan om het aanvalsspel van Sparta’30 aan banden te leggen. In theorie kon er weinig fout gaan, nu de uitvoering nog.

Al gauw werd duidelijk dat de hele maatschappij niet meer wist waar zij het moesten zoeken, zo ook moeder natuur die na zon en regen, nog een fikse hagelbui op ons losliet tijdens de warming-up.

De opstelling was als volgt: Nicole op doel, met daarvoor rechtsback Romy, centraal Ingrid en Nena en linksback Raïsa. Op het middenveld stond Mirte H verdedigend ingesteld en Linda aanvallend. Zij werden geflankeerd door Emmie en Charlotte. Voorin was het aanvallende duo Mirte vR en Shanna. Op de bank begonnen Sanne, Esmee, Mandy en Carola.

De opgebouwde spanning en adrenaline kon na het eerste fluitsignaal eindelijk in volle glorie zijn werk gaan doen. In theorie werd de hele hanenweide hierna bedekt in een groene rookwolk, de praktijk verliep echter anders. Dit was een meevaller voor het massaal toegestroomde publiek, want anders hadden zij de 1-0 gemist.

Vanaf de eerste minuut zat Achilles er vol op en zocht de snelle openingstreffer. Dit had het gewenste resultaat want na 2 minuten zorgde Linde voor een klein beetje lucht met een schot vanaf randje 16. Al heel het seizoen proberen we voor elkaar te krijgen dat ze vaker zelf schiet, met hier het resultaat. De bal vliegt volledig buiten bereik van de keepster in het hoekje. 1-0!

De defensieve organisatie van Sparta’30 was ver te zoeken, waardoor de spitsen van Achilles alle ruimte kregen. Na 10 minuten werd deze ruimte wederom benut. Shanna kon de 16 binnendringen, maar besloot eerst een verdedigster haar middenrif doormidden te schieten. Er doorheen wilde blijkbaar niet lukken en dus gebeurde de 2de poging iets subtieler langs verdedigster en de keepster. 2-0!

Na een kwartier gespeeld in de eerste helft leek de wedstrijd al beslist te worden. Waar alle verdedigsters van Sparta gebleven waren is een raadsel, maar Shanna en Mirte vR stonden één op één. Wanneer het middenveld dan de bal bij Shanna brengt en deze een bal dwars door de defensie op Mirte steekt, zien ze haar bij Sparta nooit meer terug. IJzig kalm sprint Mirte op het vijandige doel af en werkt de bal in de lange hoek. De haan mag voor de 3de keer deze dag kraaien, 3-0!

Hierna probeerde Sparta nog terug te komen in de eerste helft, maar het bleek wanneer je een speelster vast zet er geen plan B klaar lag. Er waren dan ook weinig noemenswaardige momenten aan Andelse kant.

De 2de helft startte knallend, maar dit kwam vooral door het vuurwerk, want door achilles werd de bus geparkeerd en met hier en daar een hengst naar voren, probeerde de aanvalsters nog een grote voorsprong te forceren. Ook dit aspect van het voetbal werd beheerst want Achilles was de 1ste ploeg die tot scoren kwam in de 2de helft. Een lange bal van Nena leek verwerkt te kunnen worden, maar een verdedigster taste volledig mis. Ook de keepster had balbezit verwacht en stond net iets te ver voor haar goal. Die ‘luie spits’ besloot dan ook geen stap verder te zetten en met een akelig uitgemeten lobje verdween de bal in de goal. 4-0!

Even later was daar dan het enige noemenswaardige moment van Sparta deze wedstrijd. De ‘losharige’ schoot een vrije trap perfect in de kruising en redde daarmee de eer.

Het slotakkoord moest echter wel van Achilles komen. Het voetbal was al lange tijd niet meer om aan te zien, dus uiteraard viel deze goal uit een lange bal. Achilles kreeg een vrije trap op eigen helft, maar met Nena zijn die zeker niet minder gevaarlijk. Nena legde de bal precies over de verdediging heen waarna Shanna de bal ineens op haar slof nam en de 5-1 binnenschoot!

De spanning was al lang uit de wedstrijd, maar dat maakte de vreugde er niet minder op na het eindsignaal.

ACHILLES VEEN VROUWEN 1 IS KAMPIOEN 2018-2019

Hallo, 4de klasse, daar zijn we weer!

Houdoe!