Heeze kegelt Achilles Veen bruut uit de beker

HeezeVeen2

Dinsdag 7 mei speelde Achilles Veen in de halve finale van de Districtsbeker een uitwedstrijd tegen RKSV Heeze. Op een matig verlicht eveneens matig bespeelbaar bijveld werd Achilles Veen vooral afgetroefd op wilskracht en verloor, toch wel geflatteerd, met 4-1.

Aan het begin van de wedstrijd waren het vooral de gastheren die vroeg druk zetten en dit leidde al in de 4e minuut tot een hachelijk moment voor het Veense doel toen Jorn Wagener de bal losliet. Pas in de 13e minuut was er de eerste doelpoging aan de andere kant. Het schot van Ilias Zaimi ging over.

10 minuten later was er een afstandsschot van Theo Martens dat rakelings langs de verkeerde kant van de paal suisde en op het half uur was er dan toch de Veense voorsprong. Bas van Loon kopte een hoekschop van Theo Martens terug voor de goal en Sem van der Pijl kon hem attent binnen tikken.

Achilles Veen stond echter nog na te genieten van de voorsprong toen de gastheren met een snelle aanval over links aan de andere kant toesloegen. Een minuut later was het dus alweer 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft is het vooral Achilles Veen dat de bal in bezit heeft, maar het lukt de groen-witten niet echt om grote kansen te creëren. Roel de Kruijk schiet een keer naast en na 71 minuten spelen raakt hij ook nog een keer de paal. Het is dus eigenlijk, ondanks het niet echt overtuigende spel, wachten op een Veense voorsprong.

Tot het moment dat Heeze in de 79e minuut uit een hoekschop op een 2-1 voorsprong komt. Dan gaat Achilles Veen alles of niets spelen en Bas van Loon gaat zichzelf in de spits posteren om daar wat te kunnen forceren. De weggegeven ruimte achterin wordt echter feilloos benut door de thuisploeg die nog naar een grotere voorsprong countert. Ayden Kuijpers maakt nog een gefrustreerde overtreding die hem geel oplevert en wanneer de scheidsrechter fluit voor het einde staat er 4-1 op het denkbeeldige scorebord. Hiermee lijkt het seizoen voor Achilles Veen 1 dus alsnog als een nachtkaars uit te gaan.

Jorn Wagener, Sem van der Pijl (46’ Toby Tan), Rico Geeroms, Bas van Loon, Sezer Sulun (46’ Berry Sonnenschein), Roel de Kruijk, Theo Martens, Ayden Kuijpers, Ilias Zaimi, Niek Wilborts, Ruben Alonso Taboada