Voorbeschouwing RKSV Heeze – Achilles Veen

Dinsdag 7 mei speelt Achilles Veen de halve finale in de KNVB Districtsbeker Zuid I. Achilles Veen mag daarvoor op bezoek bij RKSV Heeze. Heeze komt uit in de zondag eerste klasse en staat daar op de achtste plaats.

Beide ploegen hebben zich met het bereiken van de halve finale al geplaatst voor de voorronde van de Toto KNVB beker van volgend seizoen, maar zullen uiteraard allebei de bekerwinst nastreven en dinsdag avond alles geven om plaatsing voor de finale af te dwingen.

Weg naar de halve finale

Achilles Veen mocht de eerste ronde van de Districtsbeker overslaan en begon in de tweede ronde met een uitwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser vv Almkerk. Deze wedstrijd werd nipt met 0-1 gewonnen. Een ronde later was EFC uit Eersel de tegenstander. Op het sportpark van Bladel werd het 0-2. In de vierde ronde kwam zondag hoofdklasser Nuenen op bezoek. Die werden met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd en in de vijfde ronde kreeg Gilze met dezelfde cijfers een pak slaag. In de kwartfinale kwam zondag hoofdklasser Unitas op bezoek. Achilles Veen trok na een boeiende wedstrijd met 2-0 aan het langste eind.

Heeze haalde in de poulefase 4 punten in een poule met Sarto, Gestel en Caesar. Dat was voldoende om de volgende ronde te bereiken. Vervolgens werd er afgerekend met Geldrop 2 (3-2), Wilhelmina (5-1), Oirschot Vooruit (2-0), FC Tilburg (3-1) en Waspik (0-6).

Finale

De finale van de Districtsbeker wordt 8 juni gespeeld in Haarsteeg. Één van de finalisten is al bekend. De halve finale tussen Kloetinge en Sliedrecht is al gespeeld. Sliedrecht trok daar na een 0-0 met strafschoppen aan het langste eind.

De halve finale in en tegen Heeze begint vanavond om 20:00 uur op Sportpark Het Lambrek, Sterkselseweg 51, 5591 VE in Heeze. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Haico Michielsen. Hij wordt geassisteerd door Thomas Verboven en Rob Huijben.