VR1 begint bekeravontuur voortvarend!

Nog spierpijn van de wedstrijd van woensdag, maar de eerste bekerwedstrijd stond zaterdag 1 september al weer op het programma. Everstein VR1 is een bekende van vorig seizoen, zij hebben de 4de klasse namelijk wel overleefd. Omdat we al zo lekker ruim in speelsters zitten besloot Esmee, ergens tussen de wedstrijd van woensdag en zaterdag in, van de trap te vallen. Gelukkig is Romy net weer terug van vakantie en konden we weer een beroep doen op Emma.

Dit zorgde ervoor dat we toch met 11 vrouwen aan de aftrap konden verschijnen en Nicole zou later aankomen. De volgende 11 namen waren wel fit (of tegen fit aan) en stonden in de basis (wat ook niet heel moeilijk is met 11 aanwezigen). Op goal Emma, linksback Raïsa “waar is de vaseline” van Roosmalen, centraal Nena en Ingrid “Houdini” Verschuur, rechtsback Romy. Het middenveld bestond van links naar rechts uit Mirte H, Tabitha, Linde en Charlotte. Voorin stonden Mandy en Shanna. De bank was goed gevuld met geblesseerden, en Kiki, de rots in de branding, maar dan meer op een titanic-achtige wijze.

Achilles zat er meteen fel op en Everstein werd compleet overrompeld door het aanvallend ingestelde Achilles. Echter werd kans op kans vakkundig om zeep geholpen, maar met een beetje hulp van de tegenstander kwam Achilles dan toch op voorsprong. Shanna snelde langs haar tegenstandster en gaf de bal voor, de bal leek te pakken, maar de keepster bokste de bal recht in Linde haar voeten. Die nam dit cadeau met beide handen aan en schoot ijzig de 1-0 tegen de touwen!

Ook de 2-0 kwam voort uit het hoge druk zetten van Achilles, Nicole was in het veld gekomen en liet zich meteen gelden. Ze veroverde de bal vlak bij de vijandige 16 en legde keurig af op de instormende Tabitha. Die liet vervolgens de keepster kansloos met een pegel in de bovenhoek!

De 3de goal kwam voort vanuit een rommelige ingooi, waarna Linde aan de bal kwam en zeer snel en nauwkeurig handelde door Shanna strak in de voeten aan te spelen op de rand van de 16. Deze draaide in de aanname handig weg van haar tegenstandster en kon zakelijk afronden!

Een klein moment van verslapping volgde en hier maakte Everstein gretig gebruik van door de 3-1 ( het kon ook zomaar de 4-1, 2-1, 1-1 of 0-1 zijn geweest, ik prop hem er gewoon op goed geluk ergens heel overtuigend tussen)

Deze tegentreffer werd nog voor rust weer uitgewist door Achilles. Wederom was Shanna’s tegenstander haar volledig kwijt en er volgde weer een voorzet op maat. Deze keer gericht op Mandy die met links haar directe tegenstandster en de keepster verschalkte door in de korte hoek binnen te prikken. 4-1!

In de rust zeiden we tegen elkaar dat we dit niet weg moesten geven, dus wat deden we na rust? Het volledig weggeven. 20 minuten voor tijd stond het 4-3 en met kunst en vliegwerk werd de gelijkmaker voorkomen. Na de wedstrijd bleek dat onze tegenstander al vanaf half augustus aan het trainen was en dit was goed te merken in het conditieniveau.

Nadat Emma een aantal keer redding had gebracht en de lat ook in de weg had gestaan voor Everstein was het tijd om de spanning te doorbreken. In de laatste minuut was Mandy losgebroken van haar tegenstandster  en gaf een wel erg scherpe voorzet af. Na het iets te lang spannend te hebben gehouden door een aantal “te makkelijke” kansen te missen, voelde Shanna zich toch genoodzaakt om zich, met risico van het verlies van enkele ledematen, op deze voorzet te storten. En het was het waard, de verlossende 5-3 vloog tegen de touwen en de scheids floot hierna meteen af.

De eerste officiële 3 punten van het seizoen zijn binnen!

Volgende week gaat het bekeravontuur verder in Hei en Boeicop tegen het combi elftal van HSSC’61/Everstein VR2.

Houdoe!