Superieur Achilles Veen 3 verplettert de buren uit Aalst

De eerste wedstrijd van het seizoen stond weer op de rol. Een vernieuwd en uitgebreid Veen 3 mocht voor de beker aantreden tegen de Noorderburen uit Aalst of te wel Roda Boys 4: einduitslag een duidelijke en vernietigende 1 – 7 voor de groen-witte brigade.

Allereerst de lijst met de niet aanwezige groen-witte strijders fier en koen. Niet aanwezig waren in willekeurige volgorde Gerhard ‘wat zeggie’ Boogaard, Aaziz ‘slang’ Laatiyaoui, Matthijs ‘konkelaar’ Burghout, Ad ‘puddingknie’ van Ballegooijen, Gino ‘van Hanken’ Van Vuren, Mart-Jan ‘studiepik’ Nieuwenhuijzen. Ruben ‘Pablo’ Burghout wilde in verband met zijn operatie nog liever niet meespelen en ging de vlag hanteren, dit in verband met (eeuwige?) afwezigheid van Luc ‘all inclusive’ Kohler.

Michael ‘Lance Armstrong’ van der Velden nam plaats op de voor hem vertrouwde bank met Nick ‘napalm’ Bouman en Jan ‘knotwilg zonder knot’ Honcoop naast hem.

Op doel ter vervanging van Gerhard ‘stofje’ Boogaard nam Nano alias d’n mini bally plaats.

Veen 3 begon werkelijk waar furieus en had meteen ongeveer 90% balbezit. Het lederen speelobject ging vlotjes van voet tot voet, zonder tussenkomst van rood-wit-blauwe opponenten.

Een sterk vernieuwd (lees gelouterd, ervaren en door de wol geverfd) Veen 3 wilde zich bewijzen tegenover het massaal toegestroomde publiek dat er niet was.

De eerste echte kans voor de groen-witte mannschaft was meteen raak en wel door onze ‘el capitano’ Arjan Klop die perfect diepging, minstens net zo goed bediend werd door onze nieuwe vedette William ‘phillens’ Vos en met een subtiele voetbeweging de instormende keepert op het verkeerde been zette: 0 – 1.

Veen 3 zette hierna nog meer aan, op zoek naar de uitbreidingstreffer, echter werd men vaak, al dan niet terecht, terug gevlagd door de gretig vlaggende grensrechter in RBB dienst.

De eerstvolgende treffer was echter niet van Veense makelij maar van onze geslepen tegenstanders uit Aalst bij Bommel.

Een van de spitsen van Roda Boys dacht een lange bal op zijn borst te gaan controleren ware het niet dat rechtsback Frank ‘the tank’ van Ballegooijen hem professioneel onder het gras duwde, dit helaas binnen de beruchte lijnen: penalty oordeelde de scheidsrechter. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door de kaalharige middenvelder van Roda Boys: 1 – 1.

Veen 3 besefte dat men uit een ander vaatje moest gaan tappen en begon bij tijd en wijlen een uitstekend veldspel op de prima bespeelbare mat te leggen. Één van de hieruit voortvloeiende aanvallen resulteerde in een Veense treffer. Wederom William Vos had een paar ‘Fifa skills’ bewegingen in petto waardoor menig verdediger met de benen in de knoop raakte. Hij bediende hierna met een haarfijne voorzet de hardwerkende Badr ‘zwari’ Laatiyoui die met links de verre hoek wist te vinden: 1 – 2 en de nieuwe voorsprong was een feit.

Aderlating voor de Veenmannen was het uitvallen van middenvelder Reinier ‘neefje van Jan’ Vos welke na het blokken van een tackle zijn enkel verdraaide en het strijdgeweld moest verlaten. Nick Bouman verving hem met verve.

Vlak voor rust deelde Veen 3 de genadeklap uit aan de uitgeputte tegenstander die al halverwege richting de kleedkamers aan het lopen waren.

Uit een afgeslagen voorzet viel de bal voor de voeten van wie anders dan de ontketende William Vos die de bal op werkelijk waar ongekende wijze stijver dan stijf in de winkelhaak schoot: 1 – 3.

Na rust een voortzetting van de galashow door Veen 3. In het eerste kwartier na rust voerde Veen 3 met rasse schreden het tempo op en hiermee ook de score. Achtereenvolgens William Vos, Badr Laatiyaoui en Huibert ‘chocoladebeen’ van Helden wisten de goalie te verschalken en zo 1 – 6 aan te tekenen.

Hierna viel de organisatie weg bij Veen 3, meerdere spelers gingen uit posities lopen en begonnen hun aanvallende impulsen te uiten. Dit kwam het veldspel niet ten goede.

Jan Honcoop verving Gerrold ‘trainer/coach’ Burghout en Michael van der Velden nam de plaats van trouwe soldaat Frank van Ballegooijen over. Tussendoor was het Nano van Ballegooijen die toonde dat hij in een wedstrijd waarin hij weinig te doen kreeg toch zijn concentratie kon vast houden. Één op één met de Roda Boys spits kwam hij als winnaar uit de strijd.

Vlak voor het einde van de wedstrijd was het Jan ‘mooiboy’ Honcoop die voor de 1 – 7 tekende middels een verdekt schot met een verraderlijk stuitje.

Na het laatste fluitsignaal stond voor Veen 3 een 1 – 7 overwinning op het niet aanwezige scorebord.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen GRC14 4 op het programma om 14:30.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen; Gerwin Sack, Peter van Helden, Gerben Verheij, Frank van Ballegooijen; William Vos, Reinier Vos, Arjan Klop; Huibert van Helden, Badr Laatiyaoui, Gerrold Burghout.