Achilles Veen wint seizoensouverture tegen Nootdorp

De afgelopen 2 seizoenen wist Achilles Veen steeds de eerste wedstrijd niet te winnen. Twee maal werd het in een thuiswedstrijd 1-1 en beide keren zelfs tegen een uiteindelijke degradant, namelijk FC Breukelen en sv Argon. Uiteindelijk was het dus misschien zelfs wel voor beide ploegen goed nieuws dat Achilles Veen toch nog met 2-1 aan het langste eind trok en de zogenaamde ‘paalstand’ dus niet tot het einde op het scorebord bleef staan.

Vanwege wat verkeersproblematiek voor de gasten uit Nootdorp floot Shona Shukrula om ongeveer 14:50 uur voor het begin van de wedstrijd in plaats van om 14:30 uur. Achilles Veen begon in de volgende opstelling aan de eerste wedstrijd van deze competitie: Jamil Kools, Freek Langermans, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Ruben Alonso Taboada, Theo Martens, Toby Tan, Roel de Kruijk, Thomas de Man, Sen Aerts en Soufiane Allach. Op de bank hadden plaatsgenomen: Roel Wagener, Niek Wilborts, Flavio Andjole, Kees Schellekens en Sem van der Pijl.

De manschappen van hoofdtrainer Giovanni Franken vlogen uit de startblokken en dreven Nootdorp meteen terug met verzorgd combinatievoetbal. Al in de 4e minuut wordt de eerste goede kans gecreëerd door Freek Langermans. Zijn schot gaat echter net naast. Twee minuten later is het al wel raak. Roel de Kruijk zet met een briljante steekbal Sen Aerts alleen voor de keeper. De goalgetter rondt het buitenkansje koeltjes af en Achilles Veen staat dus al vroeg op een verdiende voorsprong.

Achilles Veen gaat daarop verder met waar het vanaf het begin al mee bezig was. Veel Veens balbezit en verzorgd combinatievoetbal. Echter ontbreekt het steeds aan een goede eindpass. Na een klein half uur voetballen probeert Soufiane Allach het van afstand, maar zijn schot belandt op de vuisten van de Nootdorpse keeper. Snel daarna kan Maarten Boddaert vanuit een hoekschop op doel koppen. Zijn goed naar beneden gekopte bal leek in het doel te belanden, maar wordt door een oplettende Nootdorpse verdediger toch nog van de lijn gehaald.

Na 35 minuten spelen ontstaat de eerste echte kans voor de gasten uit Nootdorp. Het wat slappe schot kon echter vrij eenvoudig gepakt worden door Jamil Kools. Het enige noemenswaardige wat er verder voor de rust nog gebeurt op het veld is dat een Nootdorper een gele kaart krijgt na een behoorlijk grove charge op Thomas de Man.

De tweede helft lijkt Achilles Veen weer te gaan domineren als na 2 minuten spelen Roel de Kruijk een dot van een kans om zeep helpt wanneer hij de bal compleet verkeerd raakt. De stand blijft daarbij dus 1-0 voor de thuisploeg, maar Achilles Veen laat Nootdorp steeds meer in de wedstrijd komen.

Er volgen wat speldenprikjes van de bezoekers en Giovanni Franken probeert met wissels het tij te keren. Publiekslieveling Flavio Andjole komt erin voor Soufiane Allach en Kees Schellekens mag invallen voor Roel de Kruijk. Tussendoor kon Toby Tan nog een keer zo de ‘zestien’ inlopen, maar zijn schot werd gekraakt door de Nootdorpse doelman. Meteen na zijn invallen komt Kees Schellekens er in de 72e minuut over recht gevaarlijk doorheen. Zijn voorzet op Sen Aerts lijkt op maat te zijn, maar de spits kopt hem aan de verkeerde kant tegen het zijnet.

In de 77e minuut weet Nootdorp echter via een kopbal compleet tegen de verhouding in op gelijke hoogte te komen. Gelukkig blijft de 1-1 nog geen minuut op het scorebord staan. De ingevallen Flavio Andjole weet namelijk een verdediger handig de bal te ontfutselen en schiet zo in de 78e minuut knap de 2-1 binnen. Grote vreugde zowel op het veld als bij het publiek!

Maar met de nog steeds magere marge wordt het toch nog ‘billenknijpend’ naar het eindsignaal van de goed leidende Shukrula. Sem van der Pijl valt nog in voor Ruben Alonso Taboada en in de 90e minuut moet Jamil Kools zich nog een keer strekken om zijn doel verder schoon te houden. Zelfs de nog mee naar voren gekomen keeper van Nootdorp kan geen echt gevaar meer stichten en zo kan Achilles Veen na het eindsignaal opgelucht ademhalen en genieten van de eerste driepunter van het seizoen.

Wat gebeurde er allemaal op de andere velden? Het uit de derde divisie gedegradeerde Spijkenisse keek al lang uit naar de derby tegen het uit de eerste klasse gepromoveerde SC Feyenoord. Spijkenisse kwam echter in de thuiswedstrijd niet verder dan een gelijkspel: 2-2. De andere degradant uit de derde divisie, Capelle, begon in een thuiswedstrijd met het ontvangen van een pak slaag. RKAV Volendam wist in Capelle a/d IJssel verrassend met 0-3 te winnen.

De tegenstander van Achilles Veen van volgende week, Jong FC Den Bosch, wist uit tegen Zwaluwen een punt te pakken: 3-3. Overige uitslagen: Jodan Boys – Ter Leede 0-3, AVV Swift – Smitshoek 1-2, FC Rijnvogels – FC ’s-Gravenzande 2-0, Xerxex/DZB – sv DFS 3-3

Zaterdag 8 september speelt Achilles Veen logischerwijs zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen. In stadion De Vliert mag de Veense brigade het gaan opnemen tegen Jong FC Den Bosch, maar let op! Er wordt pas om 18:00 uur afgetrapt!