VR1 back in business!

Na 3 competitie vrije weken, mochten we 3 november eindelijk weer aantreden tegen Altena VR1. Als koeien op de eerste lentedag zo blij waren we dat we de wei weer in mochten. De voorbereiding verliep weer als vertrouwd, rommelig. Om de verzameltijd 10:15 stonden welgeteld 4 vrouwen paraat. Langzaamaan druppelde er een aantal verstrooide personen binnen met als toppunt Carola, met in haar ene hand een paar voetbalschoenen en in de ander scheenbeschermers en keepershandschoenen. “Dit heb ik nodig toch?”

Toen alle 11,5 vrouwen aanwezig waren, konden we richting de kleedkamer. Na de wekelijkse opstellingspuzzel en het technische praatje, begon een ware identiteitscrisis. Want na wekenlang niet gevoetbald te hebben, hadden een aantal geen idee meer welk nummer ze al jarenlang op hun rug hebben staan. Na dit doorstaan te hebben klonken nog de opbeurende woorden “heeft er iemand een puffer bij?”

Na de laatste zenuwbezoekjes aan het toilet, liepen we richting het veld waar de tegenstander al was begonnen aan de warming-up. 1-0 voor hen. Vervolgens krijgen we te horen dat we niet op lijn, maar in een rijtje gingen warmlopen. Hier bleek het autistenpercentage in ons team gevaarlijk hoog te liggen. Na ons ook hier doorheen te hebben geslagen, gingen we toch vol goede moed aan de aftrap staan.

Dit deden we in de volgende opstelling: Nicole op goal, de vertrouwde namen in de defensie Raïsa, Nena, Ingrid en Romy. Op het middenveld keerde het tandem Linde en Tabitha terug, geflankeerd door Mandy en Carola. Voorin begonnen Mirte “niet schieten” van Roosmalen en Shanna. Kiki begon op de bank.

De intenties van Achilles waren meteen duidelijk en in de beginfase was het werkelijk eenrichtingsverkeer richting de defensie van Altena. Binnen 10 minuten stond er dan ook al een 2-0 voorsprong genoteerd. De 1-0 ontstond vanuit een steekbal op het middenveld waardoor Shanna kon afvuren op doel, de keepster kon deze inzet nog keren. Helaas voor alles wat Altena lief is kwam de bal recht voor Mirte haar voeten terecht, deze uitgelezen kans om haar rentree op te luisteren met een doelpunt liet zij niet onbenut!

Na de aftrap van Altena, alle 8 keer met hetzelfde recept zover mogelijk naar voren rammen, werd de bal veroverd en de volgende aanval uit het boekje werd geproduceerd. Vanuit de verdediging werd Tabitha vrijgespeeld op het middenveld, die op haar beurt weer Shanna bereikte. Zij bereikte de achterlijn en de bezetting in de 16 was perfect op orde. Linde was de uitverkorene en koel als altijd, werkte zij deze voorzet binnen! “we worden compleet weggespeeld” klonk het vanuit de Nieuwendijkse monden. Ja klopt.

De volgende aanval van Achilles werd daarom dan maar gestuit met een overtreding. Vanaf een meter of 20 mocht Nena aanleggen. De muur bestond uit 4 vrouwen, waarvan er 3 aan de verkeerde kant van de paal stonden en 1 ongeveer op lijn met de paal. Nena heeft weleens hetere vuren geblust, dus met een droge schuiver over de grond stond ook de 3-0 genoteerd!

De uitbraken van Altena konden tot op dit moment nog onschadelijk worden gemaakt. Tot de zon, de we van tevoren nog aanbeden hadden, het zicht van onze verdedigsters wegnam en de lange bal van Altena compleet gemist werd. Een aanvalster van Altena had hierdoor vrije doorgang en faalde niet. 3-1

Nog voor rust kon Achilles de marge weer terugbrengen naar 3. De aanval kwam over rechts en Mandy kon richting de 16 lopen. Daar zag ze dat de spitsen van Achilles gekruist waren en de organisatie van Altena het compleet kwijt was. Mirte stond compleet vrij in de 16 en Mandy kon haar dan ook bereiken. Ondanks haar schietverbod, kon Mirte deze kans niet laten lopen en werkte buiten bereik van de keepster de 4-1 tegen de touwen!

Ook na rust hadden we er zin in en zonder dat Altena de bal had aangeraakt lag de 5-1 al in het net. In 6 passes inclusief de aftrap werd het elftal van Altena opengeritst. De aftrap kwam bij Nena terecht, zij bereikte Linde die op haar beurt Tabitha bereikte. Hierdoor was het middenveld van Altena al weggespeeld. Tabitha speelde Shanna in haar voeten die kon draaien en aan Carola mee kon geven. Eén op één met de keepster bleef ze ijzig kalm en beloonde deze prachtige aanval met de 5de goal van de dag!

5 minuten later was Altena nog steeds van de kaart, want toen Linde de bal inspeelde op Shanna op een afstand van ongeveer 25 meter van de goal was de bedoeling om de bal weer aan Linde mee te geven. Echter zag ze tijdens het draaien dat de keepster bijna bij de rechter paal stond. Het richten was vandaag nog niet haar sterkste punt, maar een compleet leeg doel moest nog wel lukken. Dit was dan ook de 6-1!

In de rest van de wedstrijd kon nog 1 goal genoteerd worden. Na het veroveren van de bal kon Mandy, Shanna wegsturen. De verdedigster was nog in de buurt, maar toch besloot de keepster uit te komen, wat feilloos afgestraft werd met een lobje. 7-1!

Volgende week mogen we proberen onze reeks door te zetten bij Blauw/Wit in de Moer.

Houdoe!