Pijnlijke thuisnederlaag voor Achilles Veen 1

Zaterdag 3 november wist Ter Leede voor het eerst sinds 2004 een resultaat te halen in Veen. De Sassenheimers trokken met 1-2 terecht aan het langste eind.

Voorafgaande aan de wedstrijd zal trainer Giovanni Franken de nodige moeite gehad hebben met het maken van de opstelling. Vorige week haakten Freek Langermans en Maarten Boddaert geblesseerd af en Thijs van den Berg moest twee keer geel incasseren waardoor hij nu moest toekijken. Alsof het nog niet erger kon, haakte afgelopen week ook nog eerste keeper Jamil Kools ziek af. Wel kon na een lange slepende blessure Ayden Kuijpers weer op de bank plaats nemen en wellicht zijn eerste minuten weer maken.

Dit bracht Giovanni Franken tot de volgende opstelling: Jorn Wagener, Sem van der Pijl, Rico Geeroms, Theo Martens, Jonathan Yuya, Toby Tan, Ilias Zaimi, Roel de Kruijk, Thomas de Man, Sen Aerts en Niek Wilborts.

Na de aftrap van Sen Aerts komt Achilles Veen al redelijk snel onder druk te staan en al in de 4e minuut mag Te Leede aanleggen voor een hoekschop. De bal wordt gevaarlijk voor het doel geslingerd en Jorn Wagener gaat onder de bal door. Tot ieders verbazing valt de bal zo in de verre hoek binnen. 0-1.

In het volgende half uur lukt het beide ploegen amper om kansen te creëren. Wel moet Ilias Zaimi een gele kaart incasseren wanneer hij een counter van Ter Leede eruit haalt. In de 31e minuut houdt Jorn Wagener Achilles Veen op de been wanneer hij na een vrije trap gestrekt naar de hoek moet en de bal klem vast kan pakken. 2 minuten later is echter wel weer raak voor de gasten. Na een snelle aanval over rechts valt de bal in de verre hoek binnen. 0-2.

In de 40e minuut moet ook Rico Geeroms geel incasseren na een overtreding. 1 minuutje later krijgt Roel de Kruijk een mooie kans na een technisch hoogstandje van Thomas de Man. De Kruijk leek echter wat te schrikken van de mogelijkheid en maaide volledig over de bal heen.

Vlak voor rust voorkomt Jorn Wagener een nog grotere achterstand wanneer Jonathan Yuya een diepe bal volledig verkeerd inschat en Ter Leede zo een op een naar het doel van Jorn Wagener kan opstomen. Wagener komt echter goed uit zijn doel en voorkomt de 0-3.

In de tweede helft verandert er weinig aan het wedstrijdbeeld. Achilles Veen krijgt het niet voor elkaar om goede kansen te creëren en Ter Leede lijkt het allemaal wel prima te vinden.

In de 61e minuut mag Soufiane Allach invallen voor de onzichtbare Sen Aerts en 10 minuten voor tijd maakt Ayden Kuijpers nog zijn lang verwachte rentree. Hij komt in het veld voor Thomas de Man.

In de laatste 10 minuten lijkt er iets van een slotoffensief te ontstaan waarbij Achilles Veen wat opportunistischer gaat voetballen. In eerste instantie levert ook dat spel weinig kansen op, maar 2 minuten voor tijd valt ineens een bal van Ilias Zaimi bij de tweede paal binnen. Iedereen verwachte een voorzet, maar plotseling licht de bal achter de doelman in het net. Dat brengt de stand op 1-2 en dan lijkt Ter Leede toch nog een beetje zenuwachtig te worden, maar verder dan een gevaarlijk afstandsschot van Roel de Kruijk, dat net over zweeft, komt Achilles Veen niet meer. Theo Martens moet zelfs nog koppend ingrijpen om de 1-3 te voorkomen.

Dat brengt de eindstand op een terechte 2-1 voor de gasten uit Sassenheim.

De concurrentie
Koploper Volendam maakte ook tegen Jong FC Den Bosch geen fout en won thuis met 4-2. Ook nummer 2 ’s-Gravenzande kon een reguliere overwinning behalen op bezoek bij Jodan Boys: 1-3. Capelle wist verrassend thuis te winnen van SC Feyenoord met maar liefst 5-1.

Overige uitslagen: Nootdorp – DFS 1-2, Zwaluwen – Rijnvogels 0-2 en XerxexDZB – Smitshoek 1-2.

Volgende week
Zaterdag 10 november wacht Achilles Veen een ware streekderby in de KNVB districtsbeker. De groen-witten mogen op bezoek bij eersteklasser vv Almkerk. De wedstrijd begint om 14:30 uur.