Voorbeschouwing vv Almkerk – Achilles Veen

Zaterdag 10 november staat voor Achilles Veen 1 de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma.

Als hoofdklasser zijnde mag Achilles Veen instromen in de tweede ronde van de districtsbeker. De eerste tegenstander die Achilles Veen treft is streekgenoot vv Almkerk. De blauw-witten uit Almkerk mochten wel aan de bak in de eerste ronde. Daarin werd uit met 0-3 gewonnen bij Jeka. Thuis werd met 1-0 gewonnen van Yerseke en de gemeentelijke derby tegen Woudrichem eindigde in een 1-1 gelijkspel Dit was voor Almkerk genoeg om groepswinnaar te worden en in de tweede ronde Achilles Veen thuis te loten.

Almkerk komt momenteel dus uit in de eerste klasse C. En dat gaat niet onverdienstelijk. Met 13 punten uit 7 wedstrijden staan de Almkerkers op de 5e plaats met slechts een achterstand van 4 punten op koploper Sliedrecht.

Voor beide ploegen zal er veel aan gelegen zijn de volgende ronde te halen. Het bereiken van de halve finale wordt namelijk beloond met deelname aan de Toto KNVB Beker volgend seizoen en dat is natuurlijk al een prijs op zich.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Vink uit Oosterhout en er wordt op Sportpark Almkerk afgetrapt om 14:30 uur.