VR1: 17 doelpunten in 1 wedstrijd

Het was dinsdagavond, bloedheet en we moesten tegen de zeer waarschijnlijke kampioen. Je raad het al, we waren tot op het bot gemotiveerd. De tegenstander was Peursum VR1, vorig seizoen al kampioen in de 4de klasse en dit jaar weer ingeschreven in de 4de klasse en waarschijnlijk weer kampioen. Hopelijk zijn ze er trots op.

Dan moesten we ook nog eens om 20:30 pas spelen, dan horen onze minderjarige (en Mirte) al lang op bed te liggen. Gelukkig was de kleedkamer wel groot genoeg om je kont te keren, al schuurde je dan wel 3 á 4 teamgenoten.

De opstelling was geen hele verrassende, wat wel verrassend was, was dat we maar liefst 4 wissels hadden vandaag. Al kan Esmee nog geen hele wedstrijd spelen en is Kiki alleen beschikbaar voor een noodsituatie, dus dat brengt ons op ongeveer 3,45 wissels. Verder begonnen ook Bonairosa en Turkitha op de bank. Voorin begonnen Mirte vR en Shanna. Op het middenveld links Nicole, verdedigend Nena, aanvallend Linde en rechts Charlotte. Achterin stonden Raïsa, Ingrid, Emmie en Romy.

De eerste kans was zeker voor Peursum, maar toen kwam Achilles dat een corner verdiende. Shanna dacht zoe dichtbij kommen we nooit weer, dus probeerde het maar gelijk vanaf de corner. De bal stuiterde op de lat en kwam prompt bij Nena in haar voeten terecht. Ogen dicht en zo hard mogelijk rammelen is in zo’n situatie de beste remedie. Zo ook nu weer, Achilles kwam gewoon op voorsprong. 0-1!

Graag zouden wij op ons hoogtepunt gestopt zijn, maar daar was de rest van Giessenburg het niet helemaal mee eens. Vandaar dat het ook niet onze schuld was dat het met rust 6-1 stond.

Na rust gooide we het roer om en begonnen we in een 5-3-2 formatie, want Hinde rent toch wel. Na het 5 minuten potdicht te hebben gehouden, was Peursum ook compleet van slag en speelde een verdedigster te kort terug op de keepster. Dan is daar altijd iemand die loert op dit soort momenten en om het dan toch iets leuker te maken, lobt Shanna de bal dan ook maar over de keepster heen. 6-2!

Toen was het Rosa’s moment om te shinen. De momenten die Achilles kreeg benutte ze goed en zo ontstonden 2 identieke goals. De bal werd over links naar Shanna gestoken, die passeerde haar vrouwtje en gaf de bal pamklaar voor op Rosa die precies op het juiste moment op de juiste plek stond om de bal in het doel te lopen. Dit waren ongeveer de 8-3 en 9-4 ofzo, vergeef me het precieze scoreverloop.

Ondertussen waren er al een hoop van Peursum erg zuur aan het worden van de Veense leuzen als er gescoord werd. “het kan nog!” “ze weten het niet meer!” “Green white army”. Peursum wilde namelijk vandaag hun 100ste doelpunt in de competitie halen. Stiekem waren ze daar ook al aardig naar onderweg, want daarvoor moesten ze 13 keer scoren. Echter treed Achilles VR1 graag op als partykiller, te boeken voor al uw feesten en partijen.

Peursum kwam namelijk niet verder dan 12 en bleef dus haken op 99 doelpunten, om het feest compleet te maken kregen ze ook nog een 5de doelpunt tegen. Nena jaagde de bal naar voren en nog gericht ook. Shanna nam de bal mee met haar hoofd, waardoor ze meteen haar 2 directe tegenstandsters kwijt was en met een dropkick stuurde ze de bal gericht naar de verre hoek, waar de bal via de binnenkant van de paal binnenviel.

12-5 was de uitslag en de meeste goals die Peursum dit seizoen heeft tegen gekregen. Meer dan een kwart van alle tegengoals van dit seizoen komen op conto van Achilles VR1, toch een prestatie.

Houdoe!