Voorbeschouwing Zwaluwen – Achilles Veen

Zaterdag 13 april speelt Achilles Veen 1 een uitwedstrijd in Vlaardingen tegen het plaatselijke Zwaluwen.

VV Zwaluwen is een club uit Vlaardingen die is opgericht in 1935 en is de afgelopen jaren een redelijk stabiele Hoofdklasser die meestal zo in de middenmoot bivakkeert. Op dit moment draaien de zwart-witten een prima seizoen. De eerste periode was iets minder met 12 punten uit 10 wedstrijden, maar in de tweede periode werd op een haar na de periodetitel gepakt. Zwaluwen moest in een beslissingswedstrijd tegen Jodan Boys het onderspit delven. In de tweede periode werd dus een flinke opmars gemaakt, waardoor de Vlaardingers nu op de vierde plaats staan.

Achilles Veen lijkt een eind achter te staan op de negende plaats, maar in punten valt het verschil wel mee. Als er namelijk zaterdag in Vlaardingen gewonnen kan worden zullen de groen-witten Zwaluwen naderen tot op 1 punt! Zwaluwen staat dus op de vierde plaats met 39 punten. Ze worden op de voet gevolgd door Jong FC Den Bosch, Rijnvogels, ’s-Gravenzande en Jodan Boys (allen op 37 punten). Achilles Veen volgt daarna op 35 punten. Bij een Veense overwinning kan er dus een grote slag geslagen worden door de manschappen van Johan van Bijsterveld.

Qua onderlinge verhoudingen is Achilles Veen in ieder geval in het voordeel. Van de afgelopen 11 ontmoetingen wist Achilles Veen er 6 te winnen. Zwaluwen trok slechts drie maal aan het langste eind. De laatste Vlaardingse overwinning dateert alweer van 3 mei 2014 toen het op De Hanen Weide 2-3 werd. De thuiswedstrijd tegen Zwaluwen in december werd een waar kansenfestival voor Achilles Veen, maar desondanks eindigde de wedstrijd in 0-0. Laten we hopen dat de Veense manschappen hun vizier aanstaande zaterdag scherper hebben staan.

De wedstrijd begint in Vlaardingen om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.L. Germs uit Wilnis. Hij wordt geassisteerd door R. Leenstra en O. Eredogan.

Adres Sportpark Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136 VE  VLAARDINGEN