Achilles Veen verslaat XerxexDZB en stijgt op de ranglijst

Zaterdag 6 april stond voor Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter XerxesDZB op het programma. De gasten kwamen niet verder dan twee kansen (begin eerste helft en begint tweede helft) en een vrije trap tegen de paal. De rest van de wedstrijd werd gedomineerd door Achilles Veen dat uiteindelijk met 4-0 zegevierde.

Achilles Veen begon in de inmiddels vertrouwde opstelling aan de wedstrijd. Jamil Kools was ook weer terug onder de lat waardoor de afgelopen week uitblinkende Jorn Wagener toch weer op de bank mocht plaatsnemen.

Zoals gezegd kreeg XerxesDZB al vroeg in de eerste helft een goede kans om de score te openen (schot ging voorlangs), maar zelfs daar gingen al twee goede Veense kansen aan vooraf. Eerst stuitte Sen Aerts op de keeper en even later miste Niek Wilborts net een scherp voorgegeven vrije trap van Theo Martens.

Na ruim een kwartier spelen was het wel raak. Sen Aerts werd diep gestuurd en stuitte eerst nog op de keeper. Op doorzettingsvermogen kreeg hij echter nog een tweede mogelijkheid en deze ging er wel in. Een vroege 1-0 voorsprong dus.

Snel op de 1-0 volgend bleven er nog kansen onbenut door Ayden Kuijpers (schot werd gepakt door de keeper), Sen Aerts en nog een keer Ayden Kuijpers waarna de rebound door Niek Wilborts over het vangnet werd geschoten.

In de 37e minuut was Thomas de Man aan de bal binnen de vijandelijke ‘zestien’ en werd daar onreglementair neergelegd. Ilias Zaimi mocht de trekker van de strafschop overhalen en deed dat overtuigend. Steenhard door het midden werd de penalty binnen gejaagd. 2-0!

In de rust werd Sem van der Pijl vervangen door Freek Langermans.

In de tweede helft was het Jamil Kools die de aansluitingstreffer van de gasten voorkwam. Een kopbal van dichtbij wist het met een knappe reflex te keren.

Achilles Veen bleef voetballend de beste ploeg en dit betaalde zich in de 49e minuut al uit in de 3-0. Theo Martens nam een hoekschop kort en kreeg hem meteen terug. Hij wilde de bal richting tweede paal weer voor gooien, maar zijn inzet werd niet meer aangeraakt en verdween direct in de verre hoek.

Na een uur spelen werd Ilias Zaimi vervangen door Roel de Kruijk en een paar minuten later was het Theo Martens die met een bekeken afstandsschot de eindstand al op 4-0 bepaalde.

Ook Sezer Sulun mocht nog invallen voor zijn 199e officiële wedstrijd in Achilles Veen 1 en hij verving Berry Sonnenschein. Achilles Veen had daarna nog wat kansen om de score verder uit te breiden, maar de 4-0 bleef op het scorebord staan.

Achilles Veen heeft een sprongetje gemaakt op de ranglijst doordat Swift met 1-3 van Zwaluwen verloor. Achilles Veen staat nu op de negende plaats en staat daarmee eigenlijk in een brede subtop. De achterstand op nummer 4 Zwaluwen bedraagt slechts 4 punten. Koploper Volendam krijgt het nog lastig. Er werd namelijk bij Nootdorp met 3-1 verloren. Daarmee is Ter Leede, dat met 0-1 won bij Capelle, tot 1 punt genaderd.

Overige uitslagen: Spijkenisse – Smitshoek 1-4, Jodan Boys – Rijnvogels 3-1, SC Feyenoord – Jong FC Den Bosch 1-0 en DFS – ’s-Gravenzande 0-1.

Zaterdag 13 april staat er voor Achilles Veen 1 weer een uitwedstrijd op het programma. Er wordt dan een bezoek gebracht aan nummer 4 Zwaluwen.