Voorbeschouwing Zwaluwen – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 28 mei speelt Achilles Veen 1 de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. De reis gaat naar Vlaardingen waar de wedstrijd wordt gespeeld tegen het plaatselijke Zwaluwen.

Voor Zwaluwen is het seizoen zeker nog niet gespeeld. De “Haringkoppen” wisten namelijk beslag te leggen op de eerste periode en gaan zodoende de nacompetitie in om promotie naar de derde divisie af te dwingen. Sinds de Vlaardingers die eerste periode hebben binnengehaald zijn de resultaten echter wel wat minder geworden. In de eerste periode pakte Zwaluwen 24 punten. In de tweede slechts 7 en in de derde tot op heden 9. Ze zijn doordoor op de ranglijst ook afgezakt naar de achtste plaats. Afgelopen dinsdag werd er een puntje bijgeschreven. Uit bij Jodan Boys werd het 1-1.

Achilles Veen bewandelde de omgekeerde weg. De groenwitten schoten niet bepaald uit de startblokken en haalden in de eerste periode slechts 11 punten. Na de winterstop werd echter de weg omhoog ingeslagen en door de overwinning van afgelopen zaterdag op bezoek bij Poortugaal (1-3) staat Achilles Veen nu zelfs op de vijfde plaats van de ranglijst. Een hogere plaats zal er dit seizoen helaas niet in zitten.

Qua prijzen zal Achilles Veen dit seizoen dus net buiten de boot vallen. Dat is jammer, want we hebben de afgelopen maanden gezien dat er zeker meer in had kunnen zitten als de technische staf ook aan het begin van het seizoen over een fitte selectie had kunnen beschikken. Desondanks zullen trainer John Karelse en assistent trainer Johan van Bijsterveld afscheid willen nemen met een mooie eindrangschikking. Datzelfde geldt natuurlijk voor de afzwaaiende spelers die volgend seizoen niet meer voor Achilles Veen in actie komen. We kunnen er dus vanuit gaan dat Achilles Veen zijn sportieve plicht tot het einde van het seizoen zal gaan vervullen.

De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robin Brinkman. Hij wordt daarbij geassisteerd door Wesley Ruter en Burhan Cetin.

Sportpark Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136 VE VLAARDINGEN