Achilles Veen speelt gelijk in Vlaardingen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 28 mei speelde Achilles Veen de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Er werd een bezoek gebracht aan Zwaluwen uit Vlaardingen. Voor beide ploegen stond er voorafgaand aan de wedstrijd eigenlijk niets meer op het spel, behalve dan de sportieve eer.

In de openingsfase laat Zwaluwen het balbezit vooral aan Achilles Veen, maar de eerste de beste kans is wel voor de thuisploeg en die wordt meteen benut ook. Na een klein kwartier staat het 1-0 voor de gastheren.

Achilles Veen zoekt daarna nog steeds de aanval en eerst komt Zain Moghal in kansrijke positie voor de goal na een voorzet van Niek Wilborts, maar Moghal raakt de bal niet goed. Twee minuten later in de 23e minuut komt Achilles Veen wel langszij. Jay-Jay Meierdres weet de bal te onderscheppen na een slippertje in de Vlaardingse verdediging en profiteert daar optimaal van met de 1-1.

Vlak voor de rust lijkt Achilles Veen zelfs nog op voorsprong te komen. Eerst is er gevaar voor Zwaluwen, maar Jordy Zielschot staat twee maal in de weg. Daarna wordt het aan de andere kant gevaarlijk. Een kopbal van Maarten Boddaert lijkt het doel in te vallen, maar wordt door een verdediger van de lijn gehaald. In de extra tijd van de eerste helft is het echter toch weer Zwaluwen dat op voorsprong  komt.

In het eerste kwartier na de rust is het opnieuw Achilles Veen dat de aanval zoekt. Diversen kansen en kansjes zijn echter niet besteed aan Nikki Baggerman, Teun Sebregts, Jay-Jay Meierdres en Rico Geeroms. In de 78e minuut lijkt Rico Geeroms wel te scoren uit een hoekschop, maar hij zou de bal met zijn hand/arm de goal in gewerkt hebben. De goal wordt dus afgekeurd.

In de 87e minuut wordt de aanvalslust van Achilles Veen wel beloond. Niek Wilborts verovert de bal op het middenveld en geeft een afgemeten voorzet op Rémon Koenen. De aanvaller weet er wel raad mee en laat de keeper kansloos met een knappe kopbal.

Ruim in blessuretijd had Ousmane Traore nog de kans om de drie punten voor Achilles veilig te stellen, maar hij ging niet goed om met de kopkans die hem geboden werd.

Beide ploegen zullen na afloop niet heel ontevreden zijn geweest met het gelijkspel, maar Achilles Veen stapte wel met een grote domper de bus in. Sen Aerts lijkt namelijk een zware knieblessure te hebben opgelopen en zal aanstaande zaterdag tegen Feyenoord niet in stijl afscheid kunnen nemen.

Jordy Zielschot, Zain Moghal, Rico Geeroms, Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort, Teun Sebregts (69’ Rémon Koenen), Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts (73’ Ousmane Traore), Thomas de Man (69’ Thomas Schilders)

Achilles Veen zakte een plaatsje op de ranglijst. FC ’s-Gravenzanden wist namelijk op bezoek bij Smitshoek wel te winnen (1-2) en passeerde Achilles Veen op de ranglijst.
Koploper Rijnvogels wist knap te winnen op bezoek bij concurrent ARC met 2-3. Capelle (2-1 tegen Achilles ’29) en SC Feyenoord (3-0 tegen DUNO D) maakten ook geen fout en zo blijft het spannend bovenin.
Overige uitslagen: DHSC – Jodan Boys 1-0, Spijkenisse – sv Poortugaal 3-1 en Rijsoord Scherpenzeel 2-1.

Komende zaterdag zal de beslissing vallen. Feyenoord komt op bezoek naar De Hanen Weide en de Rotterdammers strijden nog volop mee! Er kan door de bezoekers nog een kampioenschap binnengehaald worden. Het kan een periodetitel worden, maar ze zouden ook zomaar met legen handen kunnen blijven. Kom zaterdag naar De Hanen Weide om het van dichtbij mee te maken!