Achilles Veen wint en stijgt naar de vijfde plaats

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 21 mei speelde Achilles Veen uit tegen Poortugaal. Beide ploegen zijn veilig en spelen niet meer mee om de prijzen. Desondanks werd het toch een aantrekkelijk potje op het sportpark in Poortugaal. Achilles Veen trok uiteindelijk met 1-3 aan het langste eind.

Achilles Veen begint voortvarend aan de wedstrijd en weet al in de zesde minuut op voorsprong te komen. Jay-Jay Meierdres geeft voor, Thomas de Man ziet zijn mislukte schot bij Sen Aerts voor de voeten vallen en de binnenkort afzwaaiende spits weet de bal eenvoudig binnen te werken. Drie minuten later is het Sen Aerts die wordt diep gestuurd door Niek Wilborts, maar de spits komt net een teenlengte tekort om af te kunnen werken.

Even later is er gevaar van de gastheren aan de andere kant. Een voorzet wordt tegen Maarten Boddaert aangeschoten en spelers van Poortugaal schreeuwen om een strafschop, maar scheidsrechter Van de Ketterij wil er niets van weten en laat doorspelen. Na ruim een kwartier spelen de eerste grote kans voor Poortugaal, maar er wordt wild over geschoten.

In de 21e minuut is het weer raak voor Achilles Veen! Rico Geeroms wordt diep gestuurd, maar de bal is net wat te hard. Met een uiterste krachtsinspanning weet hij er toch nog een hoekschop uit te slepen. Nikki Baggerman gooit de hoekschop voor de goal en het is Maarten Boddaert die hard inkopt. Zijn inzet raakt echter de onderkant van de lat en stuitert het veld weer in. Er wordt in eerste instantie doorgespeeld, maar op aangeven van de assistent scheidsrechter die op de achterlijn stond, wordt er toch een doelpunt toegekend.

In de 25e minuut is opnieuw Sen Aerts gevaarlijk voor het vijandelijke doel. De keeper van Poortugaal weet er echter met zijn vingertoppen een hoekschop van te maken. Even later weer een kopbal van Sen Aerts tegen de onderkant van de lat. De Assistent vlagt deze keer niet voor een doelpunt. Na een half uur spelen lijkt Poortugaal terug in de wedstrijd te kunnen komen. Een aanvaller gaat bij Niek Wilborts over de knie en de thuisploeg krijgt terecht een strafschop toegekend. Jordy Zielschot was echter niet voor het eerst dit seizoen bijzonder moeilijk te passeren. Ook deze strafschop wordt gestopt door de in topvorm verkerende doelman.

Maar 5 minuten voor rust gaat het toch mis. Via de Veense linker kant wordt er op doel gevuurd. Jordy Zielschot zit er nog net aan, maar de bal gaat via zijn vingertoppen en paal toch het doel in. Een paar minuten later krijgt Poortugaal nog een grote kans om op gelijke hoogte te komen, maar de bal wordt recht op Jordy Zielschot afgevuurd.

Waar Achilles Veen in de eerste helft de kansen had om verder uit te lopen, verandert het wedstrijdbeeld in de tweede helft. Het is in de tweede helft vooral gevaarlijk richting het Veense doel, waar Achilles Veen af en toe op de counter nog gevaarlijk kan zijn. Het eerste gevaar is nog wel voor Achilles. Het harde schot van Sen Aerts raakt echter het lichaam van een verdediger. Ook Thomas de Man krijgt nog een grote kans om met de kop te scoren, maar raakt de bal niet goed.

Daarna volgt een stortvloed aan doelpogingen van de thuisploeg. Steeds staat Jordy Zielschot in de weg en wanneer hij gepasseerd lijkt is er wel Maarten Boddaert of Rico Geeroms de die de keeper assisteren met het schoon houden van zijn doel.

Wanneer Poortugaal steeds meer de aanval gaat zoeken wordt in de slotfase Achilles Veen juist gevaarlijk in de tegenstoot. Thomas de Man verzuimt de wedstrijd te beslissen in de 83e minuut, maar in de 89e minuut lukt het de ingevallen Ousmane Traore wel. Hij schiet in de verre hoek de 1-3 binnen en daarmee is de wedstrijd gespeeld.

Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof (81’ Zain Moghal), Mats van Huijgevoort, Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Teun Sebregts (54’ Daan Wensink), Thomas de Man, Sen Aerts, Jay-Jay Meierdres (46’ Ousmane Traore)

SC Feyenoord won op bezoek bij ’s-Gravenzande met 1-2 en klimt voorlopig naar de tweede plaats. Door het verlies van ’s-Gravenzande klimt Achilles Veen naar de vijfde plaats op de ranglijst. De overige wedstrijden van deze speelronde worden dinsdag 24 mei en donderdag 26 mei gespeeld.

Zaterdag 28 mei wacht Achilles Veen opnieuw een uitwedstrijd. De reis gaat dan naar Vlaardingen, waar de groenwitten worden opgewacht door Zwaluwen.