Voorbeschouwing XerxesDZB – Achilles Veen

Zaterdag wacht Achilles Veen, na een bekeronderbreking, de hervatting in de competitie met de eerste wedstrijd in de tweede periode. Die wedstrijd wordt gespeeld in Rotterdam tegen het plaatselijke XerxesDZB.

XerxesDZB is een in 2000 ontstane fusieclub tussen het roemruchte RFC Xerxes en DZB Zevenkamp. Xerxes werd al in 1904 opgericht, kwam in de jaren 60 twee jaar uit in de Eredivisie en bracht grote voetballers als Faas Wilkes, Willem van Hanegem, Leo Beenhakker en Coen Moulijn voort. Een teruglopend ledenaantal en een verhuizing dwongen de club in 2000 tot een fusie met DZB Zevenkamp.

Sinds de fusie klom XerxesDZB voorzichtig richting de Hoofdklasse waarin het in het seizoen 2010/2011 voor het eerst uitkwam. En niet onverdienstelijk, gezien de tweede plaats in de eindstand. In 2016 degradeerde XerxesDZB naar de eerste klasse om vervolgens afgelopen seizoen via de nacompetitie weer naar de Hoofdklasse te promoveren.

Van 2011 tot 2014 troffen Achilles Veen en Xerxes/DZB elkaar dus eerder in competitieverband in de Hoofdklasse B. Opvallend is dat van de 6 eerdere ontmoetingen bijna altijd de thuisploeg er met de buit vandoor ging. Behalve bij de laatste ontmoeting in 2014 in Rotterdam. Toen wist Achilles Veen op vreemde bodem met 3-2 te winnen van de Rotterdammers.

Voor Achilles Veen is de start van de competitie en de eindstand van de eerste periode toch wel een teleurstelling te noemen met een 13 plaats en 10 punten uit 10 wedstrijden. XerxesDZB heeft het echter nog moeilijker en staat met 6 punten op de 15e en voorlaatste plaats. Dus ook voor de thuisploeg is er alles aan gelegen om positief aan de tweede periode te beginnen. Dat belooft een mooie en vooral spannende wedstrijd te worden!

Als we de weerberichten mogen geloven wordt het zaterdag prachtig weer, dus komt allen naar Rotterdam om de groen-witten naar een goed resultaat te stuwen. De wedstrijd begint om 14:45 uur een staat onder leiding van scheidsrechter Victor Ris uit Groningen.

Adres Sportpark Faas Wilkes
Igor Stravinskisingel 5
3069 MA  ROTTERDAM