Achilles Veen 3 verslaat zwart-blauwe fusieclub

De Veense gladiatoren mochten op een nat en zompig veld aantreden tegen GRC 5. Ondanks het slechte weer en de regen die de spelers nagenoeg de gehele wedstrijd kastijdde werd er met 0 – 1 gewonnen.

Uit de app gegooid (zo gaat dat tegenwoordig) zijn Aaziz ‘foetsie’ Laatiyaoui, Gino ‘gone with the wind’ Van Vuren en Mart-Jan ‘wie niet weg is, is gezien’ Nieuwenhuijzen.

Afwezig door divers blessureleed waren William ‘phillens’ Vos, Ad ‘in de luiers’ van Ballegooijen, Huibert ‘shakespeare’ van Helden, Gerben ‘vochtknie’ Verheij en Reinier ‘witte’ Vos.

Op de bank startten Arjan ‘el capitano’ Klop die later was, Frank ‘vlaggert’ van Ballegooijen en Gerrold ‘leider/coach/regelneef’ Burghout.

De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend. Door het veld dat meer weg had van een moeras was het lastig om het flitsende veldspel van de Veensen ten toon te spreiden. Toch kwam de groen-witte brigade beter voor de dag. Het lederen speelobject ging soepeltjes van voet tot voet zonder tussenkomst van Rijsikers of Giessenaren.

Aanvallen via de flanken, voornamelijk de rechterkant, werden echter niet omzet in goals door Jan ‘the viking’ Honcoop.

Even later was daar een fantastisch mooie actie van Ruben ‘pablito’ Burghout, a la de dikke Ronaldo in zijn goede dagen, die helaas stierf in schoonheid doordat hij, na zeker vier spelers voorbij te zijn gesoleerd, de bal tegen de lat schoot waarna deze naast de verkeerde kant van de paal caramboleerde.

Na een goed half uur spelen kwam de verdiende voorsprong op het bord te staan. Een corner viel voor de voeten van onze Pablo, deze haalde vernietigend uit echter lag de lange slungelkeeper van GRC in de weg. Gelukkig was daar onze Badr ‘knuffelmocro’ Laatiyaoui die er als de kippen bij was om de rebound onhoudbaar in het dak van het doel te kegelen: 0 – 1.

GRC zette hier bitter weinig tegenover. En in de gevallen dat ze toch gevaarlijk werden stond de Veense defensie onder bevlogen leiding van Peter ‘Dan Bilzerian’ van Helden als een huis, Poetin zou er jaloers op zijn.

Na rust mochten Gerrold Burghout, Frank van Ballegooijen en Arjan ‘el capitán’ Klop ten strijde trekken.

Ook in de tweede helft kon het aantal kansen op de hand van een turtle geteld worden. Beide ploegen speelden gedegen en gedecideerd. Veen 3 speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Het middenveld had de tegenstanders volledig in de knip met de onvermoeibare Matthijs ‘pointknee’ Burghout voorop.

Helaas voor de groen-witte equipe moest Klop het strijdtoneel alweer snel verlaten door een op het oog vervelende blessure.

Ondanks deze aderlating speelde Veen 3 nog prima verder. Een ouderwetse punter van Nick ‘pointer’ Bouman miste het doel op een haar na. Ook werd een loepzuivere goal van Frank van Ballegooijen om mysterieuze redenen afgekeurd door de scheidsrechter met de iet wat gekleurde bril.

Na een minuut of 10 blessuretijd blies hij uiteindelijk op zijn fluitje en mochten de Veensen drie punten meenemen in de tas met modderige kleding.

 

Komende zaterdag staat DE competitiewedstrijd thuis tegen Noad’32 4 op het programma om 14:30. De messen zullen geslepen zijn.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen; Michael van der Velden, Peter van Helden, Gerwin Sack, Roy Vos; Ruben Burghout, Nick Bouman, Matthijs Burghout; Gerhard Boogaard, Badr Laatiyaoui, Jan Honcoop.

Wissels:
Gerrold Burghout, Frank van Ballegooijen, Arjan Klop.