Achilles Veen 1 pakt eerste uitoverwinning van het seizoen

Zaterdag 17 november mocht Achilles Veen1 op bezoek in Rotterdam bij XerxesDZB. Achilles Veen kwam al vroeg met een man minder te staan, maar wist desondanks een knappe 3-0 overwinning te boeken.

Keuzeheer Giovanni Franken kwam voorafgaande aan de wedstrijd tot de volgende opstelling: Jamil Kools, Sem van der Pijl, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Jonathan Yuya, Ayden Kuijpers, Theo Martens, Roel de Kruijk, Thomas de Man, Niek Wilborts en Sen Aerts.

Meteen vanaf de aftrap waren de Veense bedoelingen duidelijk. Er werd vroeg druk gezet op de Rotterdammers en er werd meteen diepgang gezocht. Dit leidde al in 8e minuut tot de Veense openingstreffer. Ayden Kuijpers brak over de rechter kant door en kon prima afleggen op Niek Wilborts die netjes de openingstreffer tegen de touwen werkte!

Twee minuten later leek Achilles Veen de voorsprong echter al kwijt te raken. Sem van der Pijl werd met een pass van Jamil Kools wat in de problemen gebracht en besloot de doorgebroken tegenstander naar de grond te trekken. De scheidsrechter was onverbiddelijk. Hij stuurde Sem van der Pijl met rood van het veld en wees resoluut naar de stip. Gelukkig herstelde Jamil Kools zich prima en wist de goed ingeschoten strafschop te keren. Achilles Veen dus nog steeds op voorsprong, maar wel in de minderheid.

Na een kwartiertje spelen besluit Giovanni Franken toch in te grijpen en brengt toch weer een verdediger in het veld. Roel de Kruijk is het slachtoffer van deze beslissing en mag dus na een kwartier spelen alweer in de dug-out plaatsnemen. Voor hem in het veld komt Rico Geeroms, die uiteraard achterin gaat spelen.

Opvallend genoeg blijft Achilles Veen ook met een man minder de gevaarlijkste ploeg op het veld. Na 20 minuten spelen kan Thomas de Man bijna de voorsprong verdubbelen, maar een tegenstander weet zijn schot net van richting te veranderen waardoor de bal nipt naast rolt.

Vlak voordat er een half uur gespeeld is lukt het Achilles Veen wel om de voorsprong te verdubbelen. Sen Aerts wordt diep gestuurd door Ayden Kuijpers en komt alleen voor de keeper. Hij lobt de bal perfect over de uitkomende keeper heen en de 2-0 is een feit. Helaas ziet Sen Aerts de bal zelf niet in het doel verschijnen, aangezien hij na zijn lob werd getorpedeerd door de Rotterdamse doelman. De actie van de keeper wordt door de scheidsrechter niet als een overtreding beoordeeld, maar Sen Aerts lijkt toch zwaar geblesseerd te zijn. Even later wordt hij naar het ziekenhuis gebracht om daar de aard van de blessure te laten onderzoeken. Het ziet er naar uit dat hij minimaal tot de winterstop uitgeschakeld is. Het incident leverde ook trainer Giovanni Franken nog een rode kaart op, nadat hij aanmerkingen had op de scheidsrechter die vond dat Sen Aerts er te lang over deed om het veld te verlaten.

Aangezien Sen Aerts uiteraard niet door kon spelen, kwam voor hem Flavio Andjole in het veld. Vlak voor de rust wist Andjole al gevaarlijk te worden en moesten de Rotterdammers al aan de noodrem trekken. Dit leverde de thuisploeg een gele kaart op en Achilles Veen een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal. Helaas kreeg Theo Martens de bal niet tegen de touwen.

Ook de eerste 10 minuten na de rust is Achilles Veen nog steeds de ploeg met het meeste balbezit en de meeste dreiging. In de 51e minuut wordt Flavio Andjole gelanceerd door een prachtige pass van Ayden Kuijpers. Andjole weet ook de keeper nog te omspelen, maar vond uiteindelijk onderweg naar een goal nog een verdediger op zijn weg.

In de 55e minuut wordt XerxesDZB voor het eerst echt gevaarlijk, met een vrije trap op de lat. Vanaf dat moment wordt door de Rotterdammers de druk wat meer opgevoerd, maar tot echt grote kansen komen ze niet. Wel weet Achilles Veen af en toe nog gevaarlijk door te breken. Onder andere Thomas de Man kreeg in de 67e minuut nog een goede kans op de 0-3.

Toch dringt ook daarna XerxesDZB nog aan en wordt het bij Achilles toch wel ‘vrouwen en kinderen eerst’ om de voorsprong te verdedigen. Gelukkig voor de Veense brigade viel de aansluitingstreffer niet en wist uiteindelijk Soufiane Allach (hij viel in voor de geblesseerd geraakte Flavio Andjole) met een schuiver nog de 0-3 in de verre hoek te werken. De assist kwam op naam van Thomas de Man.

Zo boekt Achilles Veen op wilskracht en ook in de eerste helft toch wel goed voetbal de eerste uitoverwinning van het seizoen. Door de overwinning stijgt Achilles Veen een plaatsje op de ranglijst naar de 12e plaats.

Koploper Volendam gaat onverstoord verder en zette thuis met 3-1 Nootdorp opzij. Ook nummer 2 FC ’s-Gravenzande liet er geen gras over groeien en rolde thuis DFS op met 6-0.

Overige uitslagen: Jong FC Den Bosch – SC Feyenoord 2-0, Rijnvogels – Jodan Boys 0-2, Zwaluwen – Swift 1-0, Ter Leede – Capelle 4-1 en Smitshoek – Spijkenisse 1-1.

Zaterdag 24 november krijgt Achilles Veen een van de ploegen in vorm op bezoek. FC ’s-Gravenzande is dan de tegenstander op De Hanen Weide. De aftrap is om 14:30 uur.