Voorbeschouwing vv Zwaluwen – Achilles Veen

teamfoto 2020-2021

Na de 2-0 bekeroverwinning afgelopen woensdag op vv Gemert, waarmee Achilles Veen zich voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis plaatste voor het hoofdtoernooi, mag Achilles Veen aanstaande zaterdag in Vlaardingen tegen het plaatselijke vv Zwaluwen de ‘winning mood’ proberen voort te zetten.

De Vlaardingers zijn inmiddels een aardig vertrouwde tegenstander geworden. Van de afgelopen 13 ontmoetingen wist Achilles Veen er 7 te winnen en Zwaluwen 4. Afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar door het afbreken van de competitie slechts één keer. Op de Hanen Weide werd het toen 4-0 voor een oppermachtig Achilles Veen.

Zwaluwen is in tegenstelling tot Achilles Veen zeer slecht aan de competitie begonnen. De ploeg heeft door diverse Corona gevallen bij tegenstanders nog maar 3 wedstrijden gespeeld en heeft deze alle drie verloren. Er is weliswaar zes maal doel getroffen, maar er moesten ook 13 treffers geïncasseerd worden. De laatste keer dat de Vlaardingers in competitieverband actief waren was op 19 september met de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord. Deze werd met 6-1 verloren.

Achilles Veen heeft de smaak wel te pakken en wist behalve thuis tegen Jodan Boys (1-1) alle wedstrijden in winst om te zetten. De ‘groen-witten’ zijn dit seizoen dus nog ongeslagen in alle officiële duels. Er zal hoofdtrainer John Karels alles aan gelegen zijn dit zo te houden.

Helaas mogen er ook zaterdag nog geen toeschouwers aanwezig zijn. We zullen ons uiterste best doen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de wedstrijd via Twitter.

De wedstrijd wordt zaterdag om 14:30 uur afgetrapt op een leeg Sportpark Zwaluwen en staat onder leiding van scheidsrechter Remon Tulen uit Barneveld. Hij wordt daarbij geassisteerd door Mario Kwaytaal en Thomas Verboven.