Achilles Veen wint verdiend van Gemert en mag de beker in

teamfoto 2020-2021

Woensdag 7 oktober speelde Achilles Veen thuis tegen Gemert om een plaats in de eerste ronde van de KNVB-beker. Achilles Veen wist de derde divisionist knap en verdiend te verslaan met 2-0. In de eerste ronde van de KNVB beker wacht de ‘groen-witten’ een uitwedstrijd tegen derde divisionist BVV Barendrecht.

John Karelse liet dezelfde elf starten als afgelopen zaterdag en zag zijn ploeg vanaf het begin de aanval zoeken. Dit leidde al in de derde minuut tot misschien wel de grootste kans van de eerste helft. Over de rechter kant brak Zain Moghal door en gaf een voorzet op maat op Thomas de Man. Thomas de Man mikte echter iets te hoog en zag zijn voorzet tegen de lat belanden.

Een paar minuten later dacht Gemert al op voorsprong te komen, maar de treffer werd (terecht) vanwege buitenspel afgekeurd. Daarna hielden beide ploegen het achterin een tijdje dicht, maar na ruim een kwartier spelen wist Rémon Koenen weer een gaatje te vinden. Echter, ook de rechtsbuiten in Veense dienst raakte de lat met zijn poging met links.

Achilles Veen komt daarna wat onder druk te staan, maar op één poging na (Sonnenschein kon blokken) worden de gasten uit Gemert niet echt gevaarlijk. Een paar minuten voor rust pakt Maarten Boddaert nog een gele kaart en voor een overtreding en vlak voor de rust wordt Achilles Veen nog eens gevaarlijk, maar het lukt Thomas Schilders niet om de voorzet van Zain Moghal echt gevaarlijk in te koppen.

In de tweede helft gaat Achilles Veen Gemert toch wat meer de wil opleggen en onder aanvoering van uitblinker en aanjager Maarten Boddaert wordt de aanval gezocht. Vlak na het inbrengen van Niek Wilborts, die erin kwam voor Teun Sebregts, werd Achilles Veen nog gevaarlijker en dit leidde in de 64e minuut tot de openingstreffer van Maarten Boddaert. Uit een tikkie terug van Thomas de Man krijgt hij de bal voor zijn voeten en vanaf een meter of 25 jaagt hij de bal weergaloos in de kruising!

Na de Veense goal zoekt Gemert weer even de aanval, maar meer dan een gele kaart voor aanvoerder Thijs van den Berg na een overtredinkje levert dit de gasten niet op. Er wordt aan Gemertse kant ook flik gewisseld om wat te forceren, maar een kwartier voor tijd krijgt Achilles Veen vanwege een handsbal een strafschop. De strafschop wordt feilloos ingeschoten door Rémon Koenen en dan is de wedstrijd met 2-0 wel beslist.

Het lukt Gemert in dat laatste kwartier ook niet meer om nog echt een vuist te maken en Achilles Veen plaatst zich dik verdiend voor de eerste ronde van de KNVB beker door derde divisionist Gemert met 2-0 te verslaan.

Jan Schimmel, Zain Moghal, Thijs van den Berg, Mats van Huijgevoort, Berry Sonnenschein, Bart Westerlaken, Maarten Boddaert, Teun Sebregts (61’ Niek Wilborts), Rémon Koenen, Thomas Schilders, Thomas de Man.