Achilles Veen boekt zwaar bevochten overwinning in Vlaardingen

teamfoto 2020-2021

Zaterdag mocht Achilles Veen in Vlaardingen op een zo goed als leeg sportpark aantreden tegen vv Zwaluwen. Achilles Veen moest twee maal een gelijkmaker incasseren, maar wist in extremis toch nog drie punten te pakken.

De opstelling van Achilles Veen was op twee plaatsen gewijzigd. Rico Geeroms mocht weer eens in de basis beginnen ten koste van Zain Moghal en Niek Wilborts hield de niet geheel fitte Teun Sebregts op de bank.

Zoals we inmiddels wel gewend zijn vloog Achilles Veen uit de startblokken en dit leidde al in de 5e minuut tot een voorsprong. Thomas Schilders werd diep gestuurd en kon eenvoudig voorgeven op de compleet vrij lopende Niek Wilborts. Laatst genoemde had weinig moeite met het binnen schieten van de 0-1.

Na de 0-1 gaat meteen de thuisploeg aandringen. Na een kleine 10 minuten is er een grote kans voor de thuisploeg, maar de voorzet komt niet aan en even later wordt er om een strafschop geappelleerd wanneer Thijs van den Berg de man maar ook de bal raakt met een sliding. De scheidsrechter wuift het weg en laat doorspelen.

Na een kwartier spelen is er de eerste tegenslag voor Achilles Veen wanneer Thijs van den Berg al geblesseerd uitvalt. Vincent van Hoof komt voor hem in het veld en de aanvoerdersband gaat bij Maarten Boddaert om zijn arm.

Ook daarna blijft de thuisploeg aandringen, maar de beste kansen zijn ook dan nog voor Achilles Veen. Thomas de Man kon net niet bij een voorzet van Remon Koenen en even later zag Maarten Boddaert zijn kopbal uit een hoekschop van Remon Koenen net naast gaan.

Na ruim een half uur spelen is het toch de thuisploeg die tot scoren komt. Ze krijgen een vrije trap aan de linker kant van Achilles. Deze wordt snel genomen en de achterhoede van Achilles Veen staat nog te slapen. Jan Schimmel kan zijn doel ook niet schoon houden en de ruststand wordt bepaald op 1-1.

De tweede helft begint als het in Vlaardingen met bakken uit de lucht komt, maar dit weerhoudt Achilles Veen er niet van om de aanval te zoeken. Ogenschijnlijk een stuk overtuigender dan in de eerste helft. Al in de 47e minuut is Niek Wilborts dichtbij een Veense voorsprong, maar zijn schot uit de draai wordt knap gered door de Vlaardingse doelman. Vijf minuten later is Thomas de Man na een mooie actie dichtbij een doelpunt, maar zijn schot raakt de lat. Even daarna weer een goede redding op een schot van Maarten Boddaert en de rebound van Thomas de Man gaat recht op de keeper.

In de 66e minuut weer eens een kans voor Zwalewen, maar deze keer weet Jan Schimmel knap te redden en in de tegenstoot is het aan de andere kant raak. Over de rechter kant komt Zain Moghal erdoor en zijn voorzet op maat wordt door Remon Koenen met de kop binnen gewerkt. Dat brengt de groen-witten weer op een 1-2 voorsprong.

Die voorsprong blijft echter maar 2 minuten op het scorebord staan. Zwaluwen krijgt namelijk een hoekschop en die valt vervelend in een kluwen van benen. Steeds valt de bal weer bij een Vlaardinger voor zijn voeten en de vierde poging in een paar seconden raakt het net en brengt de stand op 2-2.

Achilles Veen gaat meteen weer in de aanval, maar het valt nog niet mee om echt gevaarlijk te worden. Zwaluwen laat zich terugzakken en wordt in de 90e minuut zelfs nog een keer zelf gevaarlijk. Ruim in de blessuretijd is het Achilles Veen dat toch wel verdiend de overwinning pakt. Zain Moghal geeft voor vanaf rechts en Maarten Boddaert werkt de bal in het bijzijn van Remon Koenen achter de Vlaardingse doelman. Dat brengt de stand op 2-3 en even later kan de ingevallen Ousmane Traore de stand zelfs nog op 2-4 brengen, maar zijn inzet wordt nog knap gered door de doelman.

Zo boekt Achilles Veen een zwaar bevochten, maar wel verdiende 2-3 overwinning op Zwaluwen Vlaardingen.

Jan Schimmel, Rico Geeroms (46’ Zain Moghal), Thijs van den Berg (17’ Vincent van Hoof), Mats van Huijgevoort, Berry Sonnenschein, Niek Wilborts, Maarten Boddaert, Bart Westerlaken (80’ Ousmane Traore), Remon Koenen, Thomas Schilders, Thomas de Man

Achilles Veen is voor het eerst dit seizoen koploper door het verlies van FC ’s-Gravenzande dat thuis de punten aan FC Rijnvogels: 2-3. De Katwijkers zitten nu op het vinketouw, want ze hebben pas 1 verliespunt meer dan Achilles Veen. Jodan Boys is ook nog steeds ongeslagen na een 1-0 thuisoverwinning tegen Achilles ’29.
Overige uitslagen: Capelle – ARC 0-1, Smitshoek – Spijkenisse 1-1 en DUNO – Scherpenzeel 0-1. Poortugaal – Rijsoord en DHSC – SC Feyenoord werden afgelast.

Zaterdag 17 oktober staat er een uitwedstrijd in Rotterdam op het programma. Om 17:00 uur wordt er afgetrapt op Nieuw Varkenoord tegen SC Feyenoord.